6. sıra Alanya’nın mı?

CHP'de 1 Kasım öncesi alınan bir kararla seçilen 5 vekil yerlerini koruyacak, 6. sıradan itibaren değişim olabilecek. Bu karar, iki kez Ankara'ya gidip Alanya adayına listede yer verilmesini isteyen CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ile Alanya'nın tek aday adayı olan Murat Özçelik cephesinde memnuniyetle karşılandı.

CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) daha fazla oy alıp Antalya’da birinci çıkması için 1 Kasım Erken Seçimleri için hazırlanacak 14 kişilik listede Alanya’dan da bir adaya yer verilmesini isteyen ve Ankara’ya iki kez giderek bu isteğini dillendiren CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal’a iyi haber Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. 7 Haziran'da seçmenin önüne konulan listenin önseçim ile belirlendiği Antalya’da seçilen 5 adayın yerini koruyacağı, 6. sıradan itibaren diğer adayların ise değiştirilmesi gündeme geldi. Eğer böyle bir karar verilirse Alanya adayı listede 6. sırada yer alabilecek.

SEÇİLENLER YERİNİ KORUYACAK

Kılıçdaroğlu, hafta boyu Ankara’da kurmaylarıyla, eski ve yeni vekiller ile kanaat önderleriyle buluşarak 1 Kasım listesine son şeklini verme çalışmalarını hızlandırdı. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine, “7 Haziran’da seçilen arkadaşlarımız sadece yemin edebildiler. Onların yerini değiştirmeyi doğru bulmuyorum” dediği belirtiliyor ancak yine de parti kulislerinde sürpriz hamleler gelebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun, 7 Haziran’da vekil seçilen 131 ismi yeniden seçilebilecek sıralara koymasına kesin gözüyle bakılıyor. Birkaç istisna ismin yeniden aday gösterilemeyebileceği, bu isimlerin ise önseçimden gelenler değil, genel başkan kontenjanıyla vekil seçilen isimler arasından seçileceği belirtiliyor.

ALANYA'NIN ADAYI MURAT ÖZÇELİK

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun büyük kentlerde ise vekil çıkan isimleri korumak kaydıyla çıkan vekil sayısının bir sonraki yerinde kalan ismi değiştireceği konuşuluyor. Bu doğrultuda 5 vekil çıkan Antalya’da 6. sıranın, 5 vekil çıkan Bursa’da 6. sıranın, 3 vekil çıkan Mersin’de 4. sıranın, 4 vekil çıkan Adana’da 5. sıranın, 9 vekil çıkan İstanbul 3. bölgede 10. sıranın, dört vekil çıkan Ankara 2. bölgede ise 5. sıranın değişebileceği konuşuluyor. Bu doğrultuda çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Bilindiği gibi 7 Haziran Genel Seçimleri'nde Antalya'dan Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök milletvekili seçilmişlerdi.

14 Eyl 2015 - 13:50 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber