21 günde ne değişti?

Alanya Belediyesi’nin son 13 yılda geliştirdiği en büyük proje olarak lanse edilen Teleferik Projesi’nin ihalesi dün ikinci kez yapıldı. 6 Eylül’deki ihaleye katılan ancak şartlarda anlaşamayan İtalyan firmanın aynı şartlarla ihaleyi alması dikkat çekti. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “İhaleyi aynı şartlarla verdik” derken, 21 gün önceki şartları beğenmeyip zaman isteyen İtalyan firmasının kararını 21 günde neden değiştirdiği ve ihaleye neden katıldığı ise merak konusu oldu.

Alper KUTAY
BİRLEŞMİŞ Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan Alanya Kalesi’nin ulaşım ağının iyileştirilmesi için Alanya Belediyesi'nin hazırladığı 'Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi'nin ihalesini 20 yıllığına Leitner Ropeways adlı İtalyan taşımacılık firması aldı. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan ve 6 Eylül'de yapılan ilk ihalenin katılımcı firmanın kira bedeli konusunda süre istemesiyle ertelenen projenin ihalesi dün ikinci kez ihale edildi. Alanya Belediyesi'nde yapılan ihaleye Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Leitner Ropeways Proje Direktörü İlker Cumbul ve encümen üyeleri katıldı. YILDA 500 BİN KİŞİ TAŞINACAK Saray Mahallesi, Güzelyalı Caddesi, Damlataş'ta bulunan Alanya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin yanından, Çarşı Mahallesi Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasına yapılacak projenin ihalesini yıllık 60 bin TL kira bedeli ile Leitner Ropeways adlı halatlı taşımacılık firması aldı. 18 milyon TL'ye mal olacak projeyi 20 yıl işletecek olan firma, ciro üzerinden Alanya Belediyesi'ne yüzde 2,75 oranında pay verecek. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, meclisin belirlediği fiyat tarifesine göre taşıma ücretinin 9 TL olacağını söyledi. Leitner Ropeways Proje Direktörü İlker Cumbul ise projeyi 1 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını belirterek, “Proje 8'er kişilik 16 kabinden oluşacak. Yılda 500 bin kişi taşımayı planlıyoruz. Proje, sıfır emisyon ve gürültüyle tasarlanmasının yanında engelliler de düşünülerek inşa edilecek” dedi.

#

28 Eyl 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber