"2016 yılında bir sandık kapımızı çalabilir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "2016 yılında bir sandık kapımızı çalabilir, bu da referandum sandığı olur ve referandumdan da Türkiye'de yeni bir dönem, yeni bir merhale başlamış olur, yeni bir milat yeni bir kilometre taşı başlamış olur. 2016 yılının sonuna doğru Türkiye'de bir anayasa referandumu olacaktır diye düşünüyorum" dedi

AK Parti Denizli İl Başkanlığını ziyaret eden Özdağ, İl Başkanı Necip Filiz'den çalışmaları hakkında bilgi aldı, şeref defterini imzaladı.

Selçuk Özdağ, gazetecilerin "Bu yıl seçmenin önüne referandum sandığının gelip gelmeyeceği" sorusu üzerine, 1921, 1924, 1961 ve 1982 anayasalarının olağanüstü hal döneminin anayasaları olduğunu ve Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde 1921 ve 1924 Anayasa'larının kurtuluş ve kuruluş anayasaları olduğuna dikkati çeken Özdağ, şunları söyledi:

"Diğerleri ise darbe anayasalarıydı. Bugün yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Bu anayasayı da 26. dönem milletvekilleri olarak, TBMM'de yapmamız gerekiyor. Yeni bir anayasa komisyonu kuruldu. Her partiden üç üye var ve bu üyeler çalışmaya başladılar. Hem CHP'nin hem MHP'nin, gerek 12 Eylül 2010 referandumundan gerekse de 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden ders alarak yeni anayasanın yapımında ciddi şekilde katkıda bulunacaklarını tahmin ediyorum. Türkiye'deki tüm seçmenler, CHP'nin, MHP'nin ve AK Parti'nin seçmenleri, TBMM bir anayasa yapsın istiyorlar. Eğer bu anayasayı 7-8 ay içerisinde Meclis'te olgunlaştırabilirsek bu taslağı birlikte beraberce referanduma götürebiliriz diye düşünüyorum."

Özdağ, "2016 yılında bir sandık kapımızı çalabilir, bu da referandum sandığı olur ve referandumdan da Türkiye'de yeni bir dönem, yeni bir merhale başlamış olur, yeni bir milat, yeni bir kilometre taşı başlamış olur. Benim ümidim 2016 yılının sonuna doğru Türkiye'de bir anayasa referandumu olacaktır diye düşünüyorum, ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Cenap Şehabettin'in "Ümit kalbimizde geveze bir kuştur, hiç susmaz" sözünü anımsatan ve "Bizim de kalbimizde bir kuş hiç susmuyor, yeni anayasa diyor" dedi.

Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü yeni anayasa demek, zenginlik demek, özgürlük demek, milli irade demek. Yeni anayasa demek sivil çoğulculuğa, sivilciliğe ve de evrensel hukuk kurallarına ram olmak demek. Türkiye bunu fazlasıyla hak ediyor. Bin yıldır bu coğrafyada yaşayanlar, Yunanistan'ın, Portekiz'in, İspanya'nın, Güney Amerika devletlerinin niye gerisinde kalsınlar ki? Onlar darbecilerin ve cuntacıların yapmış olduğu anayasaları çöpe attılar, biz de darbecilerin ve cuntacıların yapmış olduğu anayasayı çöpe atalım. Birkaç defa yamalı bohça haline getirdik ama komple değişikliğe ihtiyaç var, bir bütünlük içerisinde değişikliğe ihtiyaç var. Değişmeyen bir gerçek var o da dünyada değişim. O değişimi Türkiye biliyor ve Allah nasip ederse 'her gün güneş yeniden doğar, her sabah taze bir başlangıçtır' şiarıyla hareket etmeye devam edeceğiz biz siyasetçiler. Ümit ediyorum ki AK Parti'nin CHP'nin ve MHP'nin milletvekilleri, bu konuda duyarlı olacaklar ve 2016'nın sonuna doğru da bir referandumla beraber Türkiye tarih sahnesinde, özellikle muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasındaki çabalarını daha güçlü bir şekilde hızlandıracaktır."

AK Parti İl Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen iletişim teknikleri dersine katılarak bir süre partilerle ders dinleyen Özdağ, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Osman Zolan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Terör nedeniyle Güneydoğu Anadolu'da yardıma muhtaç kişilere, sivil toplum kuruluşları ve AK Parti teşkilatları ile beraber 6 tırdan oluşan yardım malzemelerini göndermek için Denizli'ye geldiklerini vurgulayan Özdağ, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın 2014 yılı 30 Mart seçimlerinde aldığı bayrağı sonraki seçimlerde taçlandırdığını kaydetti.

Başarının sürdürülmesinin önemine değinen Özdağ, anayasa değişikliğine ilişkin bir referandum olabileceğini belirterek, tüm teşkilatın uyum içinde, başarı için çalışması gerektiğini bildirdi.

Özdağ "Referanduma hazırlanalım, Türkiye'nin anayasa değişikliği büyük bir ihtimalle referandumla önümüze gelecek gibi. İnşallah Denizli burada da başarılı olacak. Azerbaycan'ın ilk cumhurbaşkanı Resulzade'nin dediği gibi, 'bir kez yükselen bayrak bir daha inmezmiş'. İnşallah bu bayrağı daha yükseklere çekeceğiz. Babadağ'ın tepesinde hep iki bayrak olacak. Birisi 'ak bayrak' Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bayrağı, birisi de al bayrak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığını sergileyen ay yıldızlı bayrağımız" diye konuştu.

Zolan, Özdağ'a Denizli'de üretilen ve el işi çeşm-i bülbül cam vazo hediye etti.

13 Şub 2016 - 21:48 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber