Otelcinin fiyat krizi!

KISA

adı ALTİD, eskiden söylenegelen ismiyle "Ağalar Kulübü" olan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, geçimini en çok da turizmden kazanan Alanya için çok önemli bir kurum.

Çünkü, şehirde butik olmazsa turizm yine olur, restoran yoksa da turist gelir, ama otel yoksa, eşittir turizm de yoktur.

Bu nedenle, "otel" demek, "Alanya turizmi" demektir.

Otelcinin korunup kollanması, yaşatılması, hatta daha da ileriye gidecek olursak, el üstünde tutulması gerekir.

Kim tarafından?

En başta, bu şehirde yaşayan herkes ve her kesim tarafından.

Daha sonra, ve daha da önemlisi, Devlet Baba tarafından.

Çünkü turizm, adı üstünde "bacasız sanayi"dir.

Ülke ekonomisine her yıl milyar dolarlık girdi sağlar.

ALTİD yönetimi, bu gerçeklerden hareketle, kötü geçen 2016'nın analizini yapmak, 2017'de neler yapılabilir'i masaya yatırmak için önceki gün ALTİD Başkanı Burhan Sili'nin işlettiği Konaklı Titan Select Otel'de bir "istişare toplantısı" düzenledi.

Turizme, daha doğrusu otelciliğe yıllarını veren pek çok önemli isim bu toplantıya katılarak, hem kötü geçen 2016'yı değerlendirdi, hem de 2017 ve sonraki yıllarda turizm sektörünün daha iyiye gitmesi için görüş ve önerilerini sıraladı.

Ama duyumlarımıza göre toplantıda resmen havanda su dövülmüş, istişare kurulu bile oluşturulamamış, otelciler zaten bilinen konuları birbirlerine anlatıp konu tekrarı yapmış.

Peki, otelimiz yok ama dilimizin döndüğünce, aklımızın erdiğince, bu şehrin havasını soluyup suyunu içen, ekmeğini yiyen bir kalem erbabı olarak birkaç kelam etmemiz gerekirse, "Otelciler nerelerde yanlış yapıyor, bu yanlışların farkındalar mı, yoksa boşa kürek mi çekiyorlar?" sorularına birlikte yanıt arayalım.

Alanya, Antalya bölgesindeki bazı turistik bölgelerden çok farklı konuma sahip bir şehir.

Örneğin, Belek gibi, turizm teşvik kredileri kullanılarak kurulan otellere, iktidara yakın otelcilere sahip bir hüviyeti yok.

Özellikle şehir merkezindeki otellerin neredeyse tamamı yerli müteşebbislerin kendi olanaklarıyla yapılmış, dolayısıyla pek çok otelcinin başka gelir kaynağı olmadığı için de böylesi krizli dönemlerde küçük ve orta ölçekli esnafının olduğu kadar otelcisinin de desteğe ihtiyacı olan bir şehir, Alanya.

Peki, Alanya'daki otelciler kendi içlerinde birlik beraberlik sağlayabiliyor mu?

Misal, acentelerle görüşme ve oteli pazarlama dönemlerinde birbirlerinin hakkını hukukunu koruma noktasında ne kadar hassaslar.

Bu konuda ne yazık ki pek çok otelcinin notu ekside.

Yazılı olmayan etik kurallarına rağmen komşusunun acenteye 30 Euro'ya verdiği odayı 10 Euro'ya verip müşteri çalma mevzusunun, her yıl ALTİD yönetiminin başını ağrıtan en önemli konu başlıklarından biri olduğu biliniyor.

Görüştüğüm ve isimleri bende saklı pek çok otelci, bu sorunun en azından 2017'den itibaren giderilmesi ve otelciler arasında sulh sağlanması için gerekirse Ankara'ya müracaat edilmesini, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, tüm Türkiye'deki otelleri de kapsayacak şekilde yeni bir kanun çıkarılmasını istiyor.

Misal, 3 yıldızlı bir otelci Alanya mücavir sahası içerisinde odasını günlük 30 Euro'ya veriyorsa, başka bir 3 yıldızlı otelin sahibinin de aynı rakama vermek zorunda kalacağı bir kanun istiyor, bu sorundan muzdarip pek çok otel sahibi.

Bu kanun ile "yıldızı denk" oteller arasındaki taban fiyatın sabit, tavan fiyatın ise serbest olmasını isteyen otelciler, böylece Alanya'da kalitenin de yükseleceğini ifade ediyor.

Peki, rakam eşitliği sağlanırsa kalite nasıl artacak, hemen izah edelim.

Misal, 3 yıldızlı bir otelci, normalde 30 Euro olması gereken odasını günlük 10 Euro'ya veriyorsa, önce müşteriye verdiği yiyecek ve içecekten çalmaya başlıyor.

Yemekte yüksek veya orta kalitede malzeme kullanacağına daha alt kalitede malzeme kullanarak, oda fiyatında yaptığı indirimi buradan kurtarmaya çalışıyor.

İkincisi...

Kalifiye ve tecrübeli eleman çalıştırıp yüksek maaş vermektense, daha az rakamlara çalışan yeteneksiz elemanlarla sezonu kurtarıp zararı minimuma indirgemeye çalışıyor.

Hal böyle olunca, hem yiyecek içecekte, hem de acemipersonelin servisinde istediği kaliteyi bulamayan turist, Alanya'nın ortalama otel kalitesinin her yerde aynı olduğu algısına kapılıyor, bir daha Alanya'ya gelmek istemiyor, gelmek isteyene Alanya'yı kötülüyor, müşteri memnuniyeti yerlerde sürünüyor, böylece zincirleme bir şekilde seneye rakamlar mecburen daha da düşüyor, bu kez otelciler ve esnaf "Alanya'ya kalitesiz ve para harcamayan turist geliyor" diye sızlanıyor, olan da Alanya'ya oluyor.

Diyeceğim şu ki...

Alanya turizminin kurtarılması ve90'lı yıllardaki hareketliliğe dönebilmesi için yüzlerce öneri sıralanabilir.

Ama en başta halledilmesigereken konu...

Önce, otelciler arasındaki fiyat krizi "istişare" ile çözülmeli, ardından bunun şansa bırakılmaması adınaTBMM'den kanun çıkarılması için bu mesele Ankara'ya etraflıca izah edilmelidir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber