Ordu'da 'tentürük' çevirek mi?

SİTEYİ

tıkladım, "Acaba yeni bir haber var mı?" diye, karşıma direkt şu ifadeler çıktı: "Bakanlığımız '2017 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı' kapsamında, Genel Müdürlüğümüzce merkez birimlerimizde görev yapan personele yönelik olarak Sinema Genel Müdürlüğü Ali Fuat Başgil Konferans Salonu'nda, geçici görevli Psikolog Elif Güneş tarafından 'Stres Yönetimi' konusunda hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir."

Hangi site?

Elbette Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde.

Görev süresinde Alanya dahil "neredeyse" hiçbir turizm bölgesini ziyaret etmemiş olan "Nabi Avcı" sonrası geçen hafta Numan Kurtulmuş'un koltuğuna oturduğu bakanlıktan söz ediyorum.

Peki neler mi anlatılmış 'Stres Yönetimi' konulu hizmet içi eğitim seminerinde?

Bu konuda hiçbir detay yok, sadece seminer sırasında Psikolog Elif Güneş hanımefendinin sinevizyon perdesi önünde çekilmiş bir fotoğrafı ve o perde üzerine yansıyan bilgiler var.

Perdede yazılanlara göre; bazı araştırmacılar stresi dışsal uyarıcı olarak ele alırken, bazıları da rahatsız edici tepkiler olarak tanımlamış. Stres, kişinin, baş etme yeteneğini aşan ya da zorlayan bir durum algıladığında ortaya çıkan sistematik bir tepkiymiş.

Son yıllarda Avrupa ile bozulan ilişkiler yüzünden dibe doğru batan turizm sektöründen sadece bizler değil, sanıyorum Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli de olumsuz etkilenmiş olacak ki, bakanlık kendi çalışanlarına strese girdiklerinde neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak anlatma ihtiyacı hissetmiş.

Espri bir yana... "Ankara'da bizim vergilerle Türk turizmi için neler yapıyorlar?" diye merak ettiğiniz Kültür ve Turizm Bakanlığı şu sıralar personeline stres yönetmeyi öğretiyor.

Peki, çiçeği burnunda, çok kıymetli "yeni" Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş göreve geldiğinden beri "Türk Turizmi" adına hangi açıklamaları yaptı, dilerseniz biraz da buna bakalım.

20 Temmuz'da selefi Nabi Avcı'dan görevi devralan Kurtulmuş'un ilk beyanatı, geçen hafta hayatını kaybeden ünlü pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'a ilişkin olmuş: "Değerli çalışmaları ile her zaman sevgi ve saygı ile yad edilecektir."

Görevindeki ilk ziyaretini Akdeniz veya Ege'deki bir turizm kenti yerine Karadeniz'deki Ordu iline yapan Bakan Kurtulmuş, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, "İsrail hükümetinin bu uygulamaları, yüzyıllarca ezanların çan seslerine ve ağlama duvarındaki dualara karıştığı Kudüs'ün tarihine ihanettir" diyerek görevindeki ikinci beyanatını vermiş.

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik krizi derinleştiren Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye turistik ziyaretlerde bulunan Alman vatandaşlarına yönelik 'dikkatli olun' çağrısı yapmasını eleştiren Bakan Kurtulmuş, "Alman turistler için Türkiye dünyanın en önemli destinasyonlardan birisidir" diyerek üçüncü açıklamasını yapmış.

Geçtiğimiz hafta sonu, Ordu'ya yapılan yatırımlar ve devam eden projelerin görüşüldüğü Ordu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık eden Bakan Kurtulmuş, Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği üyelerinin “tentürük” adlı sokak oyununu izleyerek tentürük (topaç) çevirmiş.

Temmuz'un bitmesine aşağı yukarı bir hafta kaldı.
Ağustos 31 gün sürüyor.
Sezona "Elveda" dememize daha 35-40 gün var.

Sizi bilmem ama...

Kendi personeline 'Stres Yönetimi' eğitimi veren, ilk gezisini her yıl milyonlarca yerli ve yabancı tatilcinin ziyaret ettiği Türk turizminin başkenti (!) Ordu iline yapan ve medya aracılığı ile milyonlarca tatilsever Avrupalı ile yerli turiste Ordu'nun dünyaca ünlü "tentürük" oyununu tavsiye edercesine Ordu'nun reklamını yapan, İsrail'e Mescid-i Aksa ayarı çeken Sayın Bakan'ın bu sene, olmadı seneye, o da olmadı 2023'e kadar Alanya'ya geleceğini, turizmin gidişatına yönelik çok önemli analiz ve turizmi kurtaracak projelerini açıklayacağını tahmin ediyorum.

İtiraf etmem gerekirse, Sayın Bakan'ın muhteşem tanıtım atağından sonra şahsen Ordu'da tentürük çevirmek için gün sayıyorum desem, sanırım abartmış olmam.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber