Nokta atışı bir atama!

2016'NIN

2 Aralık'ında, dönemin Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven İzmir'in Tire ilçesine, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu ise Alanya'ya atanmıştı.

Aradan aşağı yukarı 45 gün geçti ve her hafta "sayısal loto" oynar misali "Yarın geliyor", "Üç gün sonra mesaiye başlıyor" denilen Kaymakam Harputlu, dün sabah itibariyle görevine "resmen" başladı.

Pazar günü sabah saatlerinde uçakla İzmir'den Antalya Havalimanı'na, oradan da karayoluyla Alanya'ya gelen, şehirde tarihi ve turistik bir gezinti yapan, "Otelden yer ayıralım" teklifini geri çevirip Alanya Öğretmenevi'ne yerleşen ve dün sabah "karşılama töreni istemeden" saat 10.20 itibariyle mesaisine başlayan Kaymakam Harputlu'nun ilk ziyaretçilerinden biri oldum, kendimi tanıttım, karşılıklı telefonlarımızı alıp verdik, ikişer bardak çay içme zaman aralığında Kaymakam Bey'i analiz etme imkanı buldum.

Kariyeri dopdolu olan, özellikle "güvenlik" konusunda çok önemli üniversite ve merkezlerde eğitim alan Kaymakam Harputlu, sessiz, sakin, esprili ve mesafeli durmayan bir yapıya sahip.

ABD Milli Savunma Üniversitesi’nden diplomalı, Asya Pasifik Güvenlik Çalışmaları Merkezi'nde Kapsamlı Terörle Mücadele Kursu'nu bitiren Kaymakam Harputlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuş bir mülki amir.

1966 Amasya doğumlu ama ilköğretim ve lise eğitimini komşu il Çorum'da tamamlamış.

Dil eğitimi ve Kamu Yönetimi Stajı için İngiltere’ye giden, son dönemde gündemde olan Kıbrıs'ın AB üyeliği ve Akdeniz ile Türkiye için önemi konusunda Avrupa Çalışmaları Enstitüsü’nde yüksek lisans yapan, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kırsal Kalkınma ve Kırsal Kalkınmada Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin Rolü konusunda 2. yüksek lisansını yapan Kaymakam Harputlu, aynı zamanda Alanya tarımını coşturacak bilgilere de sahip bir isim.

Kendisi aslen Amasyalı, ama eşi Karadeniz'in şirin ili Rize'den. Biri liseye, diğeri ortaokula giden iki çocukları var.

Kaymakamlık Lojmanı boş fakat okullar tatil oluncaya dek ailesi İzmir Karşıyaka'da ikamet etmeyi sürdürecek, okul biter bitmez çocukların okul nakli yapılacak, bu süre zarfında Kaymakamlık Lojmanı'nda başlatılan tadilat çalışmaları sürecek.

Alanya'ya daha önce hiç konaklamalı gelmediğini, gezmek için sadece günübirlik bulunduğunu ve şanslı bir şehir olduğunu düşündüğünü söyleyen Kaymakam Harputlu, eşinin ve çocuklarının da kısa sürede Alanya'ya adapte olacağını düşünüyor.

"Alanya zaten çok muhteşem bir şehir, gelip yakından inceleyince bunu bir kere daha anladım" diyen Harputlu, 2014'te yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası'ndan sonra İl Özel İdareler'in elindeki tüm imkanların o yörenin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi nedeniyle kırsala hizmet götürme yetkisi biten yüzlerce mülki amirden sadece biri.

Ancak...

Alanya ölçeğinde, MHP'li Alanya Belediyesi ile AKP'li Büyükşehir Koordinatörlüğü arasında, adeta bir orkestra şefi gibi koordinasyonu sağlayacak olan Kaymakam Harputlu'nun en önemli görevlerinden biri de, zaten uzmanı olduğu "güvenlik" ve "asayiş" konusunda tüm birikimlerini Alanya için kullanmak olacaktır.

Devlet Baba'nın Alanya'daki en yüksek makamındaki temsilcisi olarak, zaten başarılı çalışmalara imza atan Emniyet'i ve Jandarma'yı Alanya'nın güvenliği için seferber etmesi, 2017 yaz sezonu ve bundan sonrası için de en önemli kazanımlarımızdan biri olacaktır.

Özellikle 2015'in Eylül ayı başında "terör örgütlerini protesto etme amacı" ile başlayıp, daha sonra Alanya şehir merkezinde yaşanan işyeri ve araç yakma ve yağma ile devam eden olaylarda şehrin nasıl büyük bir imaj kaybına uğradığı anımsandığında, mülki amirin bu ve benzer konularda nasıl da önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serilecektir.

"Güvenlik" ve "Asayiş" konularında, başta ABD Milli Savunma Üniversitesi olmak üzere pek çok önemli eğitim kurumundan diploması olan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'nun, 2015'in Eylül'ünde Alanya'da yaşanan olayları düşündüğümüzde "nokta atışı bir atama" olduğunu sanırım söylememe gerek yoktur.

Bu düşüncelerden hareketle...

Devlet Baba ciddiyetini elden bırakmadan, dün makamına gelen ziyaretçilerine hayli cana yakın ve samimi davranan, "Alanya için gerekiyorsa elimizi değil gövdemizi ortaya koyarız" diyen Kaymakam Bey'e, gecikmeli de olsa "Alanya'ya hoş geldiniz" diyor, yeni görevinin Alanya'ya ve şahsına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Kaymakam Harputlu'nun ilk ziyaretçilerinden biri de Yeni Alanya Politika Editörü Alper Kutay oldu.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber