No panik no stres

AYTEMİZ

Alanyaspor-Osmanlıspor maçını özel bir durum nedeniyle izleyemediğim için teknik ve taktik konuları bugün değerlendiremeyeceğim. Bu yüzden okuyucularımın affına sığınıyorum. Maç devam ederken tribünlerle ilgili olumsuz bazı telefonlar aldım ve bunu maç sonunda sosyal medyada paylaştım. Bu konuya geleceğim ama öncelikle 3 maçlık galibiyet serisinden sonra yenilen takımımıza geçmiş olsun diliyorum. Karşımızda ciddi bir rakip vardı ve tecrübe maça damgasını vurdu. Süper Lig'de üst üste 3 maçı kazanarak gönüllere giren bir takımın, bırakalım da yenilme hakkı olsun.
Cumartesi akşamı sosyal medyada hakem üzerine yoğun tepkileri görünce tarafsızlığına ve futbol adamlığına inandığım birini aradım ve hakem hakkında bilgi aldım. Anlatılan ile taraftarın verdiği tepki arasında çok fark vardı. Takımdaşlık duygusuyla taraflı olsak her maç galibiyet bekleyen ve gelmeyince suçlu arayanlar gibi davranamayız. Hakem kötü gününde olabilir, takdir haklarını rakibe de kullanabilir ama buna sığınarak hatalarımızı örtmek sadece günü kurtarır. Her yenilgide suçu bir yerlere atarsak ne farkımız kalıyor diğer takımlardan? Kendine ve takımına güvenenler daha gerçekçi olmalıdır. Özet görüntülerde olmamasına rağmen 90 dakikada tartışmaya açık bir pozisyonu konuşuyorsak bu adaletli olmaz.
Benim için asıl önemli olan ise duruş meselesidir. Alanyaspor Süper Lig'e çıkmadan önce de, çıktıktan sonra da bazı konularda çizgisi hiç değişmediği için adından çok fazla söz ettirmeye başladı. Pekala, bunlar nedir? En önemlisi haddini bilerek mütevazi davranması, sezon boyunca sadece saha içinde kalmaya çalışması, tüm kıymetli rakiplerle iyi ilişkiler kurmaya çalışması, mecbur kalmadan sağa sola cevap vermemesi sebebiyle futbol adamları tarafından takdir edilmekte ve gün geçtikçe saygınlığı da artmaktadır. Buna mukabil, taraftarımız ise gereksiz bir gerginlik içinde farklı denemeler yapmaktadır. Osmanlıspor maçında futbolcular, camia ve yönetim puansal olarak iyi durumda olduğumuz için rahat ama taraftarımız farklılık yaratma peşinde. Alanyaspor taraftarı centilmen, misafirperver tanınır ama maç devam ederken, bir takımı överken oynadığın rakibe küfür bu taraftara yakışmaz. Yenilginin sebebi hakemi görenler, sahaya yabancı madde atıyor, aleyhte tezahüratlarda bulunuyor ve muhtemelen bunlar yüzünden cezaya sevk edileceğiz. Her zaman olduğu gibi yine bunu yapanlar tespit edilmeyecek ve yarın yine yapacak. Bu sezon böyle gidecek ama endişem o ki tribün bazında iyiye gitmiyoruz ve sorunlar hep halı altına atılıyor. Sosyal medyaya göre kendini geliştiren holiganlara gereken yapılmazsa bir yerde Türkiye gündemine kötü şekilde gireceğiz. Taraftarlar bana kızıyor ve sosyal medyada bunu dile getiriyor. Kızmak yerine empati yaparak anlamaya çalışırsak kazanan Alanya olur. Biz tribünlerde siyaset, reklam v.b. şeyleri görmek istemiyoruz. Bu tür şeylere girmek yerine tek ses için ve yeni besteler için çalışma yapılsın. İyiye gitmiyor bazı şeyler, benden söylemesi.

OK 1

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber