Muzır Başkan

ADAMIN

çarşının göbeğinde en az 10-15 dükkanı var, kiracının işleri iyi olsun olmasın, her sene çatır çatır kira geliyor, bankadaki milyarları saymıyorum bile, keyifler şükela sizin anlayacağınız, telefon açıyor bana, ve diyor ki...


"Şu Alanya Belediyesi'nin içinde yaşanan olayları neden görmezden geliyorsunuz ey Alanya medyası. Neden yazıp çizmiyorsunuz. Neden üç maymunu oynamakta ısrar ediyorsunuz."

E tabi bizde cevap hazır...

"Alanya Belediyesi'nin içindeki olayları bilmiyorum. Bu konuda bir duyumum yok. Demek siz biliyorsunuz ki bize yazmamızı telkin ediyorsunuz. Gelin, şöyle bir anlaşma yapalım. Siz vatandaşlık görevinizi yapıp bildiklerinizi bize anlatın, biz de isminizi cisminizi verip gazetemizde yayınlayalım."

Konuşamayacağını, konuşursa başının ağrıyacağını, işlerinin sekteye uğrayacağını, Alanya Belediyesi ile kötü olamayacağını falan söyleyip kaçacak delik arıyor.

Bu kez bir başkası arıyor. Tıpkı ilk arayan abimiz gibi çarşıda bilmem kaç dükkanı, falanca beldede bilmem kaç yıldızlı oteli falan var. Selam sabah faslından sonra diyor ki...

"Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni hiç eleştirmiyorsunuz. Varsa yoksa hep övgü, hep alkış. Oysa Büyükşehir Yasası kabul edileli, Alanya'nın pek çok cadde ve sokağı ile plajları Antalya Büyükşehir'e geçeli iki sene oldu, ama şöyle gözle görünür hiçbir çalışmaları yok. Neden yazmıyorsunuz bunları, neden görmezden gelme eğilimindesiniz."

E tabi bizde cevap hazır...

"Anladığım kadarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya için yaptıklarını ve yapmadıklarını bizden daha iyi analiz ettiğinizi savunuyorsunuz ve bunları bizim göremediğimizi iddia edip bizi eleştiriyorsunuz. Gelin, şöyle bir anlaşma yapalım. Siz vatandaşlık görevinizi yapıp bildiklerinizi bize anlatın, biz de isminizi cisminizi verip gazetemizde yayınlayalım."

Konuşamayacağını, konuşursa başının ağrıyacağını, işlerinin sekteye uğrayacağını, Büyükşehir'le kötü olamayacağını falan söyleyip kaçacak delik arıyor.

Benzer telefonları, benzer tuzu kuru abilerimizden ve ablalarımızdan sürekli alıyoruz.

Kimi Alanya Kaymakamı'nı, kimi AKP İlçe Teşkilatı'nı, kimi Ticaret Odası'nı, kimi de ALTİD'i falan eleştiriyor, ama iş "Gel bunları gazetecilere anlat, kamuoyu bilsin" önerisine gelince herkes kaçacak delik arıyor.

Sütre gerisinde durup "Şunu da yaz, bunu da çiz" diye gaz veren sevgili, pek kıymetli abilerim, ablalarım.

Size yel değirmenleriyle savaşan bir Don Kişot lazımsa, en yakın kitapçıya veya kütüphaneye gidin. Çünkü bizden size ekmek çıkmaz.

Bugünkü yazımı, muziplik yapmayı seven bir başkanın başından geçen ilginç bir olayı anlatarak bitirmek istiyorum.

Takvimler 12 Kasım 2012'yi göstermektedir.

Belde belediyelerin kapısına kilit vuran, köyleri ve beldeleri mahalleye dönüştüren "Büyükşehir Yasası" TBMM'de kabul edilir.

İşin Alanya ayağında ise 16 belde belediye ilk yerel seçim olan 30 Mart 2014 tarihinde kapanacak, tüm malları Antalya Valiliği tarafından Alanya Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında bölüştürülecektir.

İşin bir başka acı yönü ise, Okurcalar ile Demirtaş arasındaki 16 beldenin belediye başkanı, Alanya Belediyesi'ne başkan adayı olmaya niyetlenmezlerse, yeniden seçime giremeyecekler, dolayısıyla siyasi kariyerlerini noktalayacaklardır.

Dönemin Alanya Belediye Başkanı olan AKP'li Hasan Sipahioğlu sekreteryasına talimat verir, "Tüm belde belediye başkanlarını arayıp davet edin, yarın saat 17.30'da encümen salonunda çok önemli bir toplantı yapacağım" der.

Ertesi gün saat tam 17.30'da tüm belde belediye başkanları eksiksiz encümen salonundaki masanın etrafına dizilirler.

1999'da Alanya Belediye Başkanı seçilen, 2004'te yeniden Belediye Reisi olan, 2009'da AKP'ye rağmen üçüncü kez ANAP'lı kimliği ile katıldığı seçimden zaferle ayrılan, dolayısıyla siyasi gücünün doruğunda olan Başkan Sipahioğlu alır sazı eline ve der ki...

"Büyükşehir Yasası kabul edildi, beldeleriniz 1,5 sene sonra kapanacak. Ama ben bu ekipten çok memnunum. Ve eğer sizler de uygun görürseniz, 2014 seçimlerinde hepinizi meclis üyesi olarak yazmak, listemde görmek istiyorum."

AKP'lilerin yanı sıra çoğu MHP'li ve CHP'li olan belde belediye başkanları bu öneriye pek sıcak bakmasalar da siyaseten mevta olmamak, belki listeye yazılabilmek için ses çıkarmazlar, sadece bir başkan el kaldırıp söz ister.

Sipahioğlu'nun "Bir şey mi söyleyeceksin Adem Başkan, buyur" demesi üzerine söz alan dönemin Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Arkadaşları bilmem ama ben bu projenin içinde olmam. Ben bir muzırlık yapacağım, şimdiden söyleyeyim" der.

Bu sözler karşısında şaşıran Başkan Sipahioğlu'nun, "Nasıl bir muzırlık olacak bu?" sorusuna Adem Başkan şu yanıtı verir: "Zamanı gelince herkes gibi siz de görürsünüz Hasan Bey."

Ve 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri.

Hasan Başkan AKP'den, Adem Başkan MHP'den aday oldu, üstelik Adem Başkan'ın meclis listesinde MHP'li belde belediye başkanlarının tamamı vardı.

Muzırlık yapıp aday olan, üstelik "Seni meclis üyem yapacağım" diyen Sipahioğlu'nu deviren Adem Başkan bakalım siyasi kariyerinin devamında nasıl muzırlıklar yapacak, merakla bekliyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber