Müthiş Rusya hamlesi

ALANYA

Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve ekibi ile Alanya Rus Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek "Dünya Rus Medya Konferansı" bugün başlıyor.

Son yıllarda Alanya'ya hatırı sayılır düzeyde turist gönderen ülkeler listesinde baş sıraya yerleşen Rusya'nın en önemli gazetecileri, televizyoncuları, program yapımcıları ve köşe yazarları, ALTSO, AGC ve Alanya Rus Derneği'nin davetiyle hafta sonu Alanya'ya geldiler.

Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen bu organizasyon, davetliler medya mensupları olduğu için haliyle Rus medyasında da geniş yer buluyor.

Kısacası, son yıllarda bölge turizmini ayakta tutan Rus pazarı için bulunmaz, eşsiz bir tanıtım fırsatı.

Uçak düşürme hadisesinden sonra gerilen ipleri gevşetmek, bozulan ilişkileri tamir etmek için geçen yılın Kasım ayında Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Alanya'ya gelmesinin ardından Dünya Rus Medya Konferansı’nın da Alanya’da yapılacak olması, Alanya'yı hem ülke içindeki hem de yurtdışındaki rakipleri nazarında en az 5-0 öne geçirecektir.

"Ülkeler arası siyasi krizler her zaman olur, ancak önemli olan halklar arasındaki dostluktur" anlayışı ile Alanya'ya davet edilen Rus medya temsilcilerinin pek çoğu Alanya'ya ilk kez gelmiş, ilk kez şehrin atmosferini yaşayacak insanlar.

Bugün yapılacak "Bakanlar Kurulu" toplantısına "referandum sonrası ilk toplantı" olacağı için mutlaka katılması gereken Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün başlayacak olan "Dünya Rus Medya Konferansı"na katılamayacağından dolayı, yakın dostu olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile AGC Başkanı Mehmet Ali Dim'in daveti üzerine dün akşam Alanya'ya gelerek Rus medyasının önde gelen isimleriyle Damlataş Filika Restoran'da hem yemek yedi, hem sohbet etti, hem de Rus halkına önemli mesajlar verdi.

(Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarını Yeni Alanya'da ve www.yenialanya.com internet sitesinde bulabilirsiniz.)

Dünya Rus Medya Konferansı, bugün ALTSO Konferans Salonu'nda iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

Alanya protokolü ve Rus medya temsilcilerinin yer alacağı ilk oturumda "turizm" konusu ele alınacak.

İkinci oturumda ise Rus medya temsilcileri kendi aralarında son güncel gelişmeleri ve sektörün sorunlarını ele alacaklar.

Yarın ise Rus medya temsilcileri ile Alanya basını, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelecekler, karşılıklı işbirliği çalışmalarını masaya yatıracaklar.

Ruslara Dimçayı'nın muhteşem manzarasında alabalık ikram edilecek, Mustafa Yenialp'in Alper Teknesi'nde ise deniz keyfi yaptırılacak.

Uzun lafın kısası...

Alanya'da birileri kıymetini bilmemekte ısrar etse de, verdiği onca hizmete, onca yatırıma rağmen gerek sosyal medyadan, gerekse kapalı kapılar ardında atıp tutsa da, Rusya ile gerilen ilişkileri tamir sürecinde elini hiç çekinmeden taşın altına koyan, Dışişleri Bakanı olmasına karşın bölge turizminin gelişmesi için de fırsat bulduğu her an Alanya'ya gelerek her kesimle görüşen Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere, hem ALTSO'ya, hem mensubu bulunduğum AGC'ye, hem de Rus Derneği'ne, Rusya'nın en önemli medya temsilcilerini Alanya'ya davet edip böylesine eşsiz bir tanıtım imkanı sundukları için teşekkür ediyor, devamının gelmesini temenni ediyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber