Tanıtıma pedal bastık

TUR'un 4. etabının uzandığı Alanya'nın güzelliklerini 5 kıtada 180 ülke canlı izledi. Alanyalı turizmci "Bu tanıtımın değeri milyon dolarlarla ölçülemez" diyor

BU yıl 52'ncisi düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Seydişehir-Alanya 4. Etabı'nı
İtalyan sporcu Sacha Modolo kazandı. 187 kilometrelik mesafeyi pedallayan sporcuları Alanyalılar coşku içerisinde karşıladı.
11 TAKIM MÜCADELE EDİYOR
Farklı ülkelerden sporcuları barındıran takımlar arasında tescil edildikleri ülkelere göre İtalya’dan 3, Belçika, İspanya, Fransa, İsviçre, Brezilya, Polonya, İngiltere ve ev sahibi ülke takımı olarak Türkiye adına yarışacak birer takım TUR 2016’da mücadele ediyor. 11 takım arasında 2 dünya tur takımı, 8 profesyonel kıta takımı ve bir kıta takımı yer alıyor.
TANRISEVEN VE YÜCEL KUPAYI VERDİLER
Seydişehir'den start alan yarışta 31.9, 38, 113'üncü kilometrelerinde 'Tırmanış', 134.9 'Sprint' ve 153.3 kilometresinde 'Türkiye Güzellikler Sprint Primi' gerçekleşti. Seydişehir-Alanya 4. Etap yarışlarında ikinci olan sporcu Daniele Colli’nin ödülünü Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile birlikte Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel birlikte verdiler.
İTALYANLAR ETABA DAMGA VURDU
Seydişehir-Alanya 4. Etap sıralamasında en üst sıralarda sadece İtalyan sporcuların olduğu görüldü. Birinci olan Sacha Modolo'yu, Daniele Colli, Jakup Mareczko ve Marco Zanotti izlediler.
Ayrıca, '52.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Seydişehir–Alanya etabında sprint dalında, 'Turkuaz Mayo', 'Yeşil Mayo', 'Kırmızı Mayo' ve 'Türkiye Güzellikleri' dalında dereceye giren sporcular ödüllerini alarak mayolarını giydi.
180'NİN ÜZERİNDE ÜLKEDE İZLENİYOR
Dünyanın tek kıtalar arası bisiklet turu, 2016 yılında dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olan 'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu' 2008 yılından bu güne kadar olduğu gibi bu sene de başta Eurosport olmak üzere 180’nin üzerinde ülkede, ulusal ve uluslararası prestijli kanallar aracılığıyla canlı ve banttan yayınlarle dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaştı.
ALANYA-KEMER ETABI BUGÜN KOŞULACAK
Bugün 5'inci etap olan Alanya-Kemer etabının startı, saat 10.15'de iskelede tüm takımların katılımıyla verilecek. İskele Balıkçılar kahvesi önünde başlayacak yarışın güzergahaı şöyle: İskele Rıhtım Caddesi, Alanya Belediye Başkanlığı, Mola Kavşağı'ndan sola Antalya istikametine dönüş, Atatürk Caddesi, PTT önü, Grand Zaman, Alaaddin Beach, Öğretmenevi, Keykubat Kavşağı'ndan sola Antalya’ya dönüş, D-400 Karayolu, Konaklı, Payallar, Türkler, Avsallar, İncekum, Okurcalar ve Manavgat’tan sonra etap Kemer'de son bulacak.
'TANITIM AÇISINDAN FAYDALI OLDU'
Turla ilgili konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Geçen yıl turda 4 buçuk saat canlı yayın yapılmıştı. Tur tanıtım açısından çok faydalı oldu. Geçen yıl bu kadar tanıtılan bir şehir bu yıl da o kadar tanıtılacak demek. Turizm için önemli bir tanıtım aracı. Ben de bu şehirde yaşayan biri olarak Alanya'yı en iyi şekilde tanıtmak istiyorum. Alanya'nın tanıtılmasına yardımcı olmaya çalışıyorum. Katkıları nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ba çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.  
'ALANYA İÇİN BÜYÜK NİMET'
TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu bu tanıtımın değerinin milyon dolarlarla ölçülemeyeceğini belirterek "TUR, eşi zor bulunur bir tanıtım aracı. Avrupa'nın ülkemize olumsuz bakış açısını yıkmak için de önemli bir argüman" derken, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise "TUR, Alanya için çok büyük bir nimet oldu. Çünkü böyle bir tanıtımı kendi imkanlarımızla yapmamız imkansız" dedi.
TANRISEVEN ÇEKİLİŞE KATILDI
Öte yandan, Kaymakam Tanrıseven etap öncesinde Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sağlık İçin Yaşamınızı Renklendirin Bisiklet Çekilişi' standını ziyaret etti. Tanrıseven, ilk çekilişi yaparak 784 numaralı biletin sahibi Hakkı Çoğalmış'a bisikletini hediye etti.
Tanrıseven, "Sağlık Bakanlığına ve çalışanlarına böyle bir organizasyon hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Hep birlikte "Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa" diyoruz" dedi.
PEMBE PRENSES'E DE KONUK OLDU
Bisiklet çekilişinin ardından 'Pembe Prenses' ismi verilen Sağlık Yaşam TIR'ını ziyaret eden Tanrıseven, Antalya İl Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir'den bilgiler aldı. Hizmetin vatandaşın ayağına kadar gittiğini belirten Tanrıseven, "Pembe Prenses, son model dijital mamografi cihazı ile mamografi çekimi, HPV-DNA numune alımı için hizmet veriyor. Vatandaşlarımız bu hizmetlerden yararlanmalı" dedi.
FARKINDALIK İÇİN MUAYENE DE OLDU
Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Tarama Aracı'nı ziyaret eden Tanrıseven, farkındalık yaratmak için muayene oldu. Tanrıseven, "Dişlerimizin bakımı yapılmadığı sürece bütün vücudumuz zarar görür. Mutlaka diş bakımlarımızı periyodik zamanlarda yaptırmalıyız. Sağlık her şeyin başı" dedi.

27 Nis 2016 - 12:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber