Mühür var takan yok

İmara aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlenen Sey Hotel&SPA inşaatında çalışmalar harıl harıl sürüyor

AYA Otelcilik A.Ş. tarafından Kestel Mahallesi, Sahil Caddesi’nde Gülbahar Çelik ve Zeynel Gül’e ait arsada inşaatına başlanan Sey Hotel&SPA Alanya’nın imara aykırı olduğu iddia ediliyor. Mimarlığını ve Proje Müdürlüğünü Mustafa Temiz’in yaptığı Sey Hotel&SPA Alanya’nın çekme payı bırakmadan arazinin tamamını inşaat alanı olarak kullandığı, otopark alanı bulunmadığı ve çatısının da yasal olmadığını öne süren Serhat Görgün adlı vatandaş, durumu önce Alanya Kaymakamlığı’na, sonra BİMER'e bildirdi.

BELEDİYEDEN SUÇDUYURUSU

KAYMAKAM Tanrıseven, Alanya Belediyesi’nden resmi yazı ile şikayete konu inşaatın incelenmesi ve sonucun bildirilmesini istedi. İnşaatı inceleyen Alanya Belediyesi, yapı tatil yani yapı durdurma tutanağı düzenleyerek 19 Ocak 2016 tarihinde inşaat hakkında yasal işlem başlattı. Ancak inşaat çalışmaları devam etti. Belediye, sözlü uyarı da işe yaramayınca 9 Mart 2016'da inşaatı mühürledi. İnşaat yine sürdü, belediye bu kez suçduyurusunda bulundu. Ama inşaat çalışmaları hala sürüyor.

28 Nis 2016 - 21:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber