İRANLILAR GZP'DE

Corendon, Antalya'ya uçmaları yasak olan İranlı turistleri önce Kayseri'ye, ardından GZP'ye indirdi. Tahran'dan kalkan uçaktan 151 İranlı turist indi

CORENDON Havayolları, İran İslam Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından 'Ahlakları bozuluyor' diyerek Antalya sınırlarına uçmaları yasak olan İranlıları Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na (GZP) indirmeyi başardı. Yasağı dolaylı yoldan delen Corendon, Tahran'dan aldığı 151 yolcuyu önce Kayseri'ye indirdi. Kısa süre sonra Kayseri'den havalanan Corendon uçağı, GZP'ye indi.

ŞİMDİLİK HER CUMA TEK SEFER

DÜN sabah 06.00'da GZP'ye inişini tamamlayan uçaktan inen İranlı turistler, Corendon'a teşekkür ettiler.
Corendon Alanya Bölge Müdürü Levent Candan, "Boeing 737-800 tipi 189 kişilik uçaklarımızla İran seferlerine başladık. İran'dan Akay Travel yolcularını taşıyoruz. Bundan sonra İran seferlerimizi her hafta cuma günü aynı yöntemle sürdüreceğiz. GZP'yi sürekli ön plana taşımak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'ANNEMİ GZP'DE KARŞILAYACAĞIM'

TÜRK eşi ile birlikte Alanya'da yaşayan İranlı müzisyen Siavash Shahani, Corendon seferlerinin Alanya'ya tatile gelecek olan İranlılar için büyük önem taşıdığını belirterek "Kurban Bayramı’nda annem Alanya'ya gelecek. Annemi GZP’de karşılayacağım için çok mutluyum. İranlılar olarak ilerleyen zamanlarda direkt uçuş yasağının kalkmasını da istiyoruz. Corendon'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İran rejiminin yasakladığı Antalya uçuşlarını Corendon deldi. İlk uçuş dün sabah 06.00’da gerçekleşti

İRAN İslam Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yasakladığı Tahran-Antalya arası uçuşları Corendon dolaylı yoldan deldi. Dün gerçekleşen Tahran-Kayseri-Gazipaşa uçuşuyla 151 İranlı yolcu Alanya’ya ulaştı. Saat 06.00’da Gazipaşa Havalimanı’na (GZP) inen yolcular dolaylı yoldan da olsa Alanya’ya ulaştıkları için Corendon yönetimine teşekkürlerini ilettiler. İranlı yolcular daha önce İstanbul, Adana veya Isparta üzerinden Antalya’ya indikten sonra Alanya’ya gelebilmek için 2 buçuk saat kara yolculuğu gerçekleştiriyordu.
‘AKAY TRAVEL YOLCULARINI TAŞIYORUZ’
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Corendon Alanya Bölge Müdürü Levent Candan, “Boeing 737-800 tipi 189 koltuk kapasiteli uçaklarımızla İran seferlerine başladık. İran’dan Akay Travel yolcularını taşıyoruz. Bundan sonra her hafta cuma günleri uçuşlar gerçekleşecek. GZP’yi sürekli ön plana taşımaya, seferlerimizi arttırmaya ve uçuş noktalarını geliştirmeye her zaman olduğu gibi büyük önem gösteriyoruz” dedi.
‘ANNEMİ GZP’DE KARŞILAYACAĞIM’
Corendon’un GZP uçuşları düzenlemesinin Alanya’da yaşayan ve tatil için gelecek olan İranlılar için büyük önem taşıdığını belirten, Türk eşi ile birlikte Alanya’da yaşayan İranlı Müzisyen Siavash Shahani, “Kurban Bayramı’nda annem gelecek. Annemi GZP’den karşılayacağım için çok mutluyum. Diğer bölgelerden gelirken aktarmalarda büyük sıkıntılar çekiyorduk. Günümüz kara yolculuğu yapmakla geçiyordu. İlerleyen zamanlarda direkt uçuş yasağının kalkmasını da İranlılar olarak istiyoruz. Corendon’a teşekkürler” dedi.
 

#

01 Haz 2013 - 02:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Yavuz Senol - Acaba ileri demokrasi İran'daki 35 milyon Türk'ün yaşadığından haberi varmi one minute please.bob culara soruyorum.kimse kimseyi kandirmasin örnek yukarda sekil Iran.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 02:12

Çorum Haber