Bölünmeyeceğiz, garanti verebilirim

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker, "Bölünmeyeceğiz, yüzde yüz garanti verebilirim" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ile heyet üyeleri Erzurum'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, katılımcıların görüşlerini dinledi.

Grup Başkanı Paker , "27 Nisan bildirisiyle başlayan bir süreçte, Türkiye'de ilk kez bir sivil hükümet, askerlerin vesayetine direndi" ifadelerini kullandı.

İlk kez seçilmişlerin ülkeyi yönettiği bir süreçten geçtiklerini belirten Paker, ''Terör örgütü mensuplarının affedilmesi konusunda pazarlık yapıldığını sanmıyorum. Bu konu siyasi iradenin vereceği bir karar. Ülkeyi Ankara'dan idare etmek oldukça zor bir iş. Yerinden yönetim daha iyi olur diye düşünüyorum. Bölünme konusuna gelince, bölünme niye olsun, bölünme Kürtlerin menfaatine değil. AB üyesi ve kalkınmasını tamamlamış zengin bir ülkeden insanlar niye ayrılsın" diye konuştu.

Bölgedeki illerde süreçle ilgili yaptıkları toplantılarda, kimseden "bölünmek istiyoruz" diye bir talebin gelmediğine dikkat çeken Paker, şunları kaydetti:

"Ben sizlere bölünmeyeceğiz diyorum, bunun yüzde yüz garantisini verebilirim, böyle bir şey olursa gelip yakama yapışabilirsiniz. Bu sürecin ne olacağı ve nasıl sonuçlanacağı sorusuna karşın ise başbakan, 'akil insanların bana verecekleri raporlara göre yol haritamızı belirleyeceğiz' dedi. Biz bu görüşmeleri bir rapor halinde başbakana ileteceğiz. Kürt sorunu en az 5 yıl içinde çözülür. Dünyada bunun örnekleri var, kolay iş değil."

Bu arada, toplantı öncesi davetli olmadıkları halde toplantı salonuna girmek isteyen bir grupla polis arasında yaşanan arbedede bir polis memuru ile bir vatandaş hafif yaralandı.

01 Haz 2013 - 20:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber