400 hükümlüye özgürlük umudu

Meclis'te bu hafta görüşülecek tasarının yasalaşması halinde 400'e yakın ağır hasta tutuklu ve hükümlü, cezaevinden çıkacak....ANKARA - Aylin Sırıklı DalTBMM Genel Kurulu'nda, bu hafta görüşülmesi planlanan, anadilde savunma ve hükümlülerin...

Meclis'te bu hafta görüşülecek tasarının yasalaşması halinde 400'e yakın ağır hasta tutuklu ve hükümlü, cezaevinden çıkacak.

...

ANKARA - Aylin Sırıklı Dal

TBMM Genel Kurulu'nda, bu hafta görüşülmesi planlanan, anadilde savunma ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine de imkan tanıyan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yasalaşırsa 400'a yakın ağır hasta mahkumun cezaevinden çıkması gündeme gelecek.

Ağır hastalık veya sakatlık nedeniyle infazın ertelenebilmesi, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 16. maddesinde düzenleniyor. Madde, ''hastalık mahkumun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa mahkumun cezasının infazı iyileşinceye kadar geri bırakılmasını'' öngörüyor.

#

22 Oca 2013 - 11:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber