Ünlü sanatçıya büyük ayıp

Bir TV kanalı, ünlü sanatçı Edip Akbayram'ın efsane şarkıları eşliğinde, cinsel gücü arttırıcı ürün pazarladı. RTÜK, 12 bin lira para cezası verdi

ANADOLU Pop müziğinin efsane ismi Edip Akbayram'a büyük bir ayıp yapıldı. Adana'daki bir TV kanalı, erkekler için cinsel gücü arttırıcı ürün pazarlaması sırasında, sanatçı Akbayram'ın ''Değmem Benim Gamlı Yaslı Gönlüme'' adlı ünlü parçasını fon müziği olarak kullandı. RTÜK de, TV kanalına 12 bin lira para cezası verdi. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında, Adana'dan yayın yapan Kaful TV'nin 21 Şubat günlü yayını değerlendirildi. Reklam kuşağında cinsel gücü arttırıcı bitkisel bir ürün tanıtılarak ''Erkeklere özel performans... Mutluluğun doruklarında, uzun geceler yaşayın" denildi. Tanıtım sırasında da Edip Akbayram'ın seslendirdiği "Değmem benim gamlı yaslı gönlüme" adlı parçası çalındı. Telefon numarası verilerek, 49 liraya ürün pazarlandı. Sağlık Bakanlığı RTÜK'e gönderdiği yazıda tedavide etkinliği ve emniyeti kanıtlanmamış olan bu tür ürünlerin reklamının izleyiciyi yanıltıcı, istismar edici ve sağlığa zararlı olduğunu bildirdi. RTÜK üyeleri de ''Tüketicinin çıkarlarına zarar verici reklam yapmak, çocukların fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar vermek, deneyimsizlik veya saflıklarını istismar etmek'' gerekçesiyle, Kaful TV'ye 12 bin 353 lira para cezası verdi.

19 Nis 2014 - 09:59 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber