Özlem Özbıdak tüyolarını Yeni Alanya'ya anlattı

Alanya’da yıllardır GSM sektöründen tanıdığımız ve şimdilerde radikal bir kararla mobilya sektöründe boy gösteren Özlem Özbıdak’la keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Özbıdak, yeni evlenecek ve evlerini yenileyecekler için çok özel tüyolar verdi

Özlem Özbıdak tüyolarını Yeni Alanya'ya anlattı
Özlem Özbıdak tüyolarını Yeni Alanya'ya anlattı
Haber albümü için resme tıklayın

Özlem Özbıdak tüyolarını Yeni Alanya'ya anlattı

15 YILDIRAlanya'da yaşayan ve bir Alanya hayranı olduğunu dile getiren Özbıdak, Doğtaş'la tanışma hikayesini Yeni Alanya’ya anlattı. Özbıdak, mobilyada büyük indirimler olduğunu, yeni evlenecek ve evini yenilemek isteyenlerin bu indirim fırsatlarını kaçırmamalarını tavsiye etti.

- Merhaba, öncelikle sizi tanımak isteriz. Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Amasya, Gümüşhacıköy’lüyüm. 15 yıldır ailemle birlikte Alanya’da yaşıyorum. 3 çocuklu bir ailenin ortanca ve tek kızıyım. 3 yıl butik işlettim, sonra GSM ile kesişti yolum. 2007 yılından 2017 yılı Ocak ayına kadar saha satış ve kurumsal müşteri yöneticiliği yaptım. Sonra yine insanların hayatlarına dokunabileceğim ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olurken heyecan duyacağıma inandığım mobilya sektörüne geçtim.

- Sizin mobilya sektörüyle tanışmanız nasıl oldu?

Tamamen tesadüf diyebilirim, çok kıymetli ve uzun yıllardır müşterim olan bir yakınımın beni önermesi ile tanıştım. Uzun görüşmeler sonrasında benim de bünyesinde olmaktan son derece memnun olduğum Tulukcell A.Ş. ailesine katıldım. Şirketimizin Bosch –Turkcell ve Doğtaş olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren ve son derece itibarlı bir marka olduğunu zaten biliyordum. Süreç, şirket yöneticimin "Bu enerjiyi Doğtaş’ta görmek istiyorum, siz kesinlikle bu sektörde olmalısınız" demesiyle  başladı. Bu sektörde deneyim edinmek isteyip istemediğimi sorduklarında farklı bir sektörün beni geliştireceğini ve deneyimlerimi bu zeminde de ortaya koyabileceğimi düşünerek teklifi kabul ettim.

- Radikal bir kararla, yıllardır boy gösterdiğiniz GSM operatörlüğünden mobilya sektörüne geçtiniz. Bu süreçte zorluklar yaşadınız mı?

Aslında evet, biraz radikal bir karar oldu diyebiliriz. Biraz önce de dediğim gibi başta ‘acaba’larım oldu, tabiki çok fazla ürün skalası olan ve hiç bilmediğim geniş bir yelpaze, başlarda sürekli araştırma yaparak, tüm katalogları okuyarak, sürekli ürünleri ve özelliklerini araştırıp tanımakla geçti. Doğtaş’ın da AR-GE desteği ile üretimden mağazaya kapsamlı bir eğitim sürecini geride bırakarak bugünlere geldim. Sektörün adı her ne kadar mobilya da olsa bence çok daha fazlası. Yeni evlenen yada evini yenileyen müşterilerinizin hayatlarını güzelleştirmek, onların en özel anlarına şahitlik ederek hayallerindeki evin oluşmasına katkı sağlamak sizce de son derece heyecan verici değil mi?

- Peki tercihiniz neden Doğtaş oldu?

1972 yılında Çanakkale Biga’da kurulan ve akabinde 65 ülkeye hizmet veren, yenilikçi, asla kendini tekrarlamayan ve neredeyse her tasarımı dünya çapında ödül alan bir markadan bahsediyoruz. Her geçen yıl kendini yenilemiş, hedeflerine ulaşmış ve güvenilir bir isim olmuş. Ayrıca tıpkı benim gibi insanların hayatlarına şıklık ve estetik katıyor. Bu yüzden tercihim doğru adres, Doğtaş.

- Gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?

Öncelikle müşterilerimizin rahatlığını ve konforunu şıklıkla buluşturmak adına yeni tasarımlar, yaşam alanlarına göre tasarlanmış kullanışlı ürünler ortaya çıkarmak. Küçük metrekarelerde bile ‘Müşterilerimiz nasıl huzuru yakalar’, bunları düşünüyoruz.

- Doğtaş'ta hedefleriniz nelerdir?

Verimli çalışmak, en iyiyi üretmek, ekonomik faaliyetlere en etkin şekilde katılabilmek adına bu ideal uyumu yakalayabilmek hedeflerimiz arasında. Ayrıca farklı kampanyalarımızla da müşterilerimize en doğru şekilde ulaşabilmek.

- Yeni evlenecek yada eşyalarını yenileyecek müşterilerinize kampanyalarınızdan biraz bahseder misiniz.

Şu an yüzde 30 Doğtaş indirimi ile birlikte yüzde 10 da KDV indirimimiz bulunmaktadır. Eğer mobilyalarını yenilemek isteyen ya da evlerini baştan sona değiştirmek isteyen müşterilerimiz varsa bu indirimleri kaçırmamalarını öneriyorum. Ayrıca yeni evlenecek genç çiftlerimiz için 9 bin 750 TL gibi cüzi bir rakama yatak odası takımı+yemek odası ve koltuk  takımından oluşan düğün paketlerimiz de mevcut.

- Okurlarımıza mobilyalar hakkında verebileceğiniz tüyolar var mı?

Yeni evlenecek olan ve bizi tercih eden müşterilerimize eşya seçiminde titiz olmalarını, sonradan kullanmayacakları eşyaları almamaları gerektiğini ve acele karar vermemelerini hatırlatıyoruz. Genel anlamda ise mobilya ölçülerinin evleri ile uyumu, kapı genişliklerine dikkat edilmesi gerektiği, çok amaçlı kullanılabilecek eşyaların hayat kurtardığı gibi konularda da bazı tüyolarımız oluyor. Mesela klostrofobisi olan müşterilerimize de odalarda ayna kullanımı konusunda tüyolar veriyoruz. Daha aydınlık ve daha büyük göründüğü için.

- Türk mobilya sektörünün ilerlemesini nasıl görüyorsunuz?

2016 verilerine göre Türkiye dünyada en çok mobilya ihracatı yapan 16 ülke arasında. İthalatta ise 17. sıradayız. Ülkemizde oldukça eski bir sektör ve genelde atölye tarzında ve küçük çaplı işletmeler şeklinde çalışmalar yapılmış. Son dönemlerde orta ve büyük ölçekte işletmelerin sayısı hızla artmaya başladı. Dikkat ederseniz ülkemizde mobilya sektörü, pazarın yoğunlaştığı ve orman ürünlerinin yoğun olduğu bölgelerde toplanmıştır. İstanbul, Bursa, Kayseri, İzmir, Ankara, bu sektörün kalbinin attığı yerler. Yani eskiden daha el işçiliğine dayalı ve teknolojiden uzak bir sektör olması ilerlemeyi yavaşlatsa da son yıllarda bu durum tersine dönmeye başladı. Umarım ihracatta dünyada ön sıralarda yer alırız.

- 2017 yılı hedefleriniz nelerdir?

2017 yılında ve ileriki tüm yıllarda da hedefimiz verimli çalışarak hep en iyiyi yakalamak, müşterilerimizi memnun etmek ve ülke ekonomisine güzel katkılar sağlamak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 20. Geleneksel Tüketici Ödülleri'nde "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma" ödülüne layık görüldünüz. Bu konu hakkında söylemek istedikleriniz var mı?

Doğtaş olarak 44 yıldır en büyük hedefimiz yüzde yüz müşteri memnuniyeti yani satış sonrası hizmet. Hep en iyi ve ruhu olan mobilyalar üretmeye çalışıyoruz. Misyonumuz, vizyonumuz ve değerlerimiz içinde hep bu ilke öncü olmuştur: Ruha dokunmak!

30 Mar 2017 - 22:52 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber