Hülya Avşar: Babamın adı Ello, benim adım Malakan

Hülya Avşar oyuncu Ersin Korkut'u konuk ettiği programda ilginç açıklamalarda bulundu

HÜLYA

Avşar'ın TV8'deki bu haftaki konuğu, BKM oyuncusu Ersin Korkut idi. Hakkari'den kaçıp İstanbul'a gelen Korkut, hayat hikayesini anlattı. Kürt olmanın zorluklarını uzun bir süre çektiğini belirten Korkut  "Senin programına da bu yüzden katıldım. Sen beni anlarsın." dedi.

SEN DE KÜRTSÜN BEN DE KÜRDÜM

Ersin Korkut'un yaşadığı zorlukları kendine yabancı bulmayan Hülya Avşar, "Sen de kürtsün ben de kürdüm. Ben küçükken hatırlıyorum babam bir akşam eve geldi, dayak yemişti. Çok zor günler yaşadık. Gizli gizli kürtçe şarkı dinliyordu babam. Televizyonda ilk Kürtçe şarkıyı söyleyen bendim hatta Yılmaz Erdoğan ile söylemiştik. "dedi. Avşar, konuşmasına şöyle devam etti;

BABAMIN ADI ELLO BENİM ADIM MALAKAN

"Bizim sülale, Avşar aşireti. Ne olacak şimdi seni içeri alacaklar, işte bilmem ne. Yani dedim 'ben ne yaptım'. Babaannem Türkçe bilmiyordu hiçbir şekilde. Dedemin adı Apo, babaannemin adı Daduk, e babamın adı Ello asıl Kürtçe'de. Benim adım Malakan. Hep evde bana Malakan derlerdi. Hala da bana Malakan derler, kimseyi ilgilendirmez yani. Dolayısıyla anlattığın bana çok da uzak gelmedi."

26 Şub 2015 - 12:07 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber