Hakan Akkaya’ya kötü haber

Uyuşturucudan yargılanan ünlü modacı Hakan Akkaya hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanması ancak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerini yerine getirmemesi halinde 2 yıla kadar hapis cezası istendi

İSTANBUL 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 6 tutuklu sanığın yanı sıra sanık Hakan Akkaya’nın da aralarında bulunduğu 3 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada söz alan tutuklu sanıklar tahliyelerini talep ederken, Cumhuriyet Savcısı Güngör Erkoç esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Erkoç mütalaasında, 8 sanığın ’’uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’’ ve ’’uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak’’ suçlarından 5 yıldan 28’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Sanık Hakan Akkaya’nın aldığı uyuşturucuları arkadaşlarıyla partilerde dağıttığı ve birlikte içtiklerinin iddia edildiğini hatırlatan Savcı Erkoç, ancak sanığın davetlerde uyuşturucu dağıttığına ilişkin delil elde edilemediğini belirtti. Mütalaada Akkaya’nın uyuşturucu kullandığı, dolayısıyla eyleminin ’’kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak’’ suçunu oluşturduğu ve bu suçtan dolayı cezalandırılmasının gerektiği ifade edildi. Savcı Erkoç, sanık Emrah Yazar ve Hakan Akkaya hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasını ancak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaması hâlinde 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Yargılama aşamasında ifadesi alınamayan sanık Emre Bekir Özmen’in dosyasının ayrılmasını talep eden savcı, tutuklu 6 sanığın bu hallerinin devamına ve 2 tutuksuz sanığın ise tutuklanmasına karar verilmesini istedi.

’’PİŞMANIM, BEDELİNİ 10 AYDIR ÖDÜYORUM’’

Mütalaaya karşı söz alan sanık Hakan Akkaya, ’’Çok pişmanım, bunun bedelini 10 aydır ödüyorum’’ dedi. Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, tutuksuz sanıklar Meral Yıldırım ve Vahit Akdeniz’in tutuklanması talebinin ise reddine karar verdi. Sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Hakan Akkaya’nın "uyuşturucu madde ticareti yapmak veya temin etmek" suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Diğer 10 sanığın da benzer suçlardan 5 yıl ila 30 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
(İHA)


20 Mar 2014 - 14:52 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber