Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu 30’uncu yaşını kutladı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nden bir gün sonra, 1983 yılında kurulan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) 30’uncu yaşını kutladı.

ABT Sahnesi’nde düzenlenen “Dünden Bugüne ABT” adlı söyleşiyle başlayan etkinlikler, tiyatronun 30 yıllık serüvenini gözler önüne seren sergi ve kokteyl ile devam etti. ABT’nin 30’uncu yılı anısına “Fehim Paşa Konağı” adlı oyun ücretsiz olarak sahnelendi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın da katıldığı etkinliklerde, ABT’ye emek verenler plaketle onurlandırıldı. “Dünden Bugüne ABT” başlıklı söyleşinin açılış konuşmasını yapan ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, “Tiyatro gibi çok zor bir uğraşı kesintisiz olarak 30 yıl boyunca sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. ABT’nin kurulmasında, yaşatılmasında yüzlerce insanın emeği var. Bu arkadaşlarımızı 30 yılın anısına bir kez daha alkışlıyoruz. Aramızdan ayrılan emektarlarımızı sevgiyle saygıyla anıyoruz” dedi.

TALAT KALYONCU ANILDI

Söyleşide daha sonra ABT’nin kurucusu Talat Kalyoncu’nun ölümünden önce kaleme aldığı metin, ABT oyuncularından Talat Turhan Türkeli tarafından okundu. Kalyoncu’nun, zor koşullarda gerçekleşen kuruluş yıllarını anlatan yazısı dinleyenleri duygulandırdı.

ABT’nin son 20 yılına emek veren Cenap Aydınoğlu ise hazırlığı süren “ABT’nin 30 Yıllık Serüveni” kitabında yayımlanacak yazısından pasajlar okudu. Söyleşinin sonunda ABT’ye emek verenler sahneye çağırıldı ve anı plaketiyle onurlandırıldı.

Geçmişte ABT oyuncusu olarak sahneye çıkan emektarlara plaketlerini, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek verdi.

SERGİYİ AKAYDIN AÇTI

ABT Sahnesi fuayesinde açılan ve ABT’nin 30 yıllık serüvenini gözler önüne sergi, Başkan Mustafa Akaydın ve davetliler tarafından gezildi. Tiyatronun yaşatılmasına katkı koyanlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Antalya Büyükşehir Belediyesi adına yürüttüğümüz en güzel etkinlilerden biri de ABT’dir. Bu güzelliği ABT emekçilerine, sonsuzluğa uğurladığımız değerli arkadaşlarımıza ve en çok da değerli tiyatro sevdalılarına borçluyuz. Sizleri tüm kalbimle selamlıyorum. 30’uncu yılınız kutlu olsun, nice yıllara” dedi.

Başkan Akaydın, ABT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan’a da bir plaket sundu.

29 Mar 2013 - 13:56 - Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber