66. Cannes Film Festivali başladı

66. Cannes Film Festivali, Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann'ın çektiği ve Leonardo di Caprio'nun başrolde oynadığı "The Great Gatsby" isimli filmin yarışma dışı gösterimiyle başladı.

Açılış töreninden önce ünlü oyuncu Leonardo di Caprio, jüri başkanı Amerikalı yönetmen Steven Spielberg ve yine bu yıl jüri üyesi olarak görev yapan ünlü Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman kırmızı halıda boy göstererek hayranlarını selamladı. Festival sarayındaki açılış gecesinin sunuculuğunu ünlü Fransız sinema sanatçısı Audrey Tautou üstlendi. Tautou, "Amelie Poulain" filmindeki başarısıyla dünya sinemaseverler tarafından yakından tanınıyor.

Büyük ödül için 20 film yarışıyor

Bu yıl en büyük ödül Altın Palmiye için 20 film yarışacak. Dünya sinemasını kalbi, ödül ve kapanış törenlerinin düzenleneceği 26 Mayıs'a kadar Cannes'da atacak. Bu arada, festivalin açılış filmi "The Great Gatsby", ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 50 milyon dolar gelirle maliyetinin yarısını şimdiden çıkarttı.

"Altın Palmiye" için yarışacak filmler dışında, "Un certain regard" ve "la Quinzaine des realisateurs" gibi kategorilerde, dünyanın dört bir yanında bu yıl vizyona girecek filmler festival sarayında gösterime sunulacak.

Dünya sinema pazarında önemli role sahip Hindistan sineması, 100. kuruluş yıl dönümünü bu yıl çeşitli etkinliklerle yine Cannes'da kutlayacak.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SİNEMA YAZARI

Cannes'da festivali sarayında kurulacak pazarda, dünyanın dört bir yanından gelen filmler görücüye çıkacak. Sinema sektöründen on bin kişinin katıldığı festivalde, yaklaşık 100 ülkeden 4000 kadar film pazarlanırken, bunlardan 1500'ü için özel gösterim düzenlenecek. Festival sırasında pazarlanan filmlerin cirosunun 1 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

#

15 May 2013 - 22:26 - Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber