Küçük daireleri büyütelim

HER

zaman istediğimiz evlerde oturmuyor olabiliriz. Gerek maddi sorunlardan gerekse büyük şehirlerdeysek eğer işimize yakınlığından dolayı tercih edebiliriz; fakat bu tercih kâbusa dönüşmemeli. İnsan, önce yaşadığı yeri benimsemeli ve sevmeli. Zaten çok büyük evler çok mutlu edecek diye bir tutum da yok. Elbette ki küçük alanları doğru kullanımlarla daha yaşanılır ve enerji yüklü hale getirebiliriz. Öncelikle mantığımız şu olmalı kullanmadığımız ve 'belki bir gün' diye başlayan eşya tutma isteğimize son vermeliyiz. Her şey kararında kullanabileceğimiz büyüklükte olmalı. Küçük mekânlar için renk seçimlerimiz daha çok açık renkler hatta beyaz olmalı. Kaldırma şansınız varsa duvarları dahi kaldırabilmelisiniz. Alabildiğinizce içeri doğal ışık alabileceğiniz pencerelerin, kapıların önlerini kapatmayınız. Ergonomik ürünler tercih edin yani adı halk arasında 'şekilden şekle giren' ürünleri tercih ediniz ve son olarak sırf daha rahat edebileceğinizi düşünüp de boyutları çok büyük eşyalar kullanmayınız. Biz başlı başına ergonomik yöntemle çözülmüş küçük ama işlevsel bir daireyi ele alalım.

Evin kesiti bu şekilde öncelikle içeride neyi nasıl çözmüşüz planda görelim daha sonra bölgesel fotoğrafları inceleyelim.

Salon açısından görüntüsü.

Giriş kısmı ve genel mekana bakış aslında böyle. Girişte bir hole sahip olan bu daire, girip sola döndüğünüzde mutfakla bütünleşiyor. Devam edilince salona dahil olunuyor.

Salon kısmında her şey mevcut. Adeta çok geniş bir evde gibisiniz. Çalışma masanız, yataklı koltuğunuz, televizyon sehpanız her şey var.

Yukarı çıkılan merdivenler gayet ergonomik. İçleri hazne olarak kullanılıp işlevsel hale getirilmiştir.

Yatak odasında da yerden kazanabilme adına nişler kullanılmıştır.

Ölü alan yaratmadan elde edilen tuvalet ve banyo.Giriş kısımda belirttiğim mutfak kısmı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Busem Kırbıyık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber