Koordinatörlüğü kim icat etti?

DAHA üzerinden bir hafta bile geçmedi.Anımsayın. Geçen Cuma’ydı. Avukat Ertuğrul Yeşildal, Avukat Halime Şenli Bilgin ve Avukat Derya Yücel Soysal, Alanya Adliyesi önünde buluşmuş, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan, başında ise AKP’nin eski İlçe Başkanı Hüseyin Güney’in bulunduğu “Alanya Koordinatörlüğü” makamının yasal olmadığını, bu nedenle hem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hem de Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’in “koordinatörlük” diye bir makam icat edip Hükümet Konağı’nı işgal ettiklerini iddia ediyorlardı.***Grup adına konuşan Ertuğrul Yeşildal, aynen şöyle konuşmuştu: “5 bin 216 sayılı Büyükşehir Yasası'na göre 'Koordinatörlük' diye bir makam yoktur. Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir uygulama olmamıştır. Koordinatörlük makamı yasal değildir ve yasal dayanağı yoktur. Hiçbir hakkı olmayan birine bu görevi vermek de görevi kötüye kullanmaktır. Bu durum, 262'nci maddeye göre 'Yasal olmayan yöntemle kamu görevini üstlenmek' suçuna giriyor.”***Basın açıklamasından sonra grup Alanya Adliyesi’ne girdi ve hem Türel hem de Güney hakkında suç duyurusunda bulundu.Başta dedim ya.Daha bu haberin yer aldığı gazetelerin mürekkebi yeni kurumaya başlamışken, ilginç ihbar CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nden geldi.Daha doğrusu, ihbarı yapan, her dönem banko CHP’nin seçim kazandığı Antalya’daki Döşemealtı Belediyesi’nin resmi internet sitesine girmemi, bu dönem bayrağı CHP’li Nurettin Tursun’dan devralan CHP’li Mimar Turgay Genç’in özgeçmişine bakmamı, burada özellikle CHP’li avukatların karşı çıktığı, olmadığını söyledikleri, Türel ve Güney tarafından icat edildiğini ileri sürdükleri ‘Koordinatör’lük makamına ilişkin ilginç bilgilerle karşılaşacağımı fısıldadı.***Ben girdim baktım, vaktiniz olursa ve internet erişiminiz varsa, sizden rica ediyorum, Döşemealtı Belediyesi’nin resmi internet sitesine girip “Başkan’ın Özgeçmişi” bölümünü baştan sona okuyun.30 Mart’ta başkan seçilen Mimar Turgay Genç’in hayat hikâyesinin anlatıldığı özgeçmişin son paragrafını paylaşıp yorumu sizlere bırakıyorum ve müsaade istiyorum.İşte, CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in özgeçmişindeki ilginç bölüm.***“1976’da Antalya Döşemealtı’da doğdu. 1998’de Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Siyasete 2003’te CHP’de başladı. 2009 yerel seçimlerinde CHP 1. sıra Antalya Büyükşehir ve Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi oldu. (Buraya dikkat) Döşemealtı’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’nin kurulmasına öncülük etti. Hemşerilerine Koordinasyon Merkezi’nde ‘Koordinatör’ olarak hizmet etti.”***(DİPNOT: Buradan anlaşılacağı üzere, demek ki Koordinasyon Merkezi’ni de, Koordinatörlük makamını da AKP’li Güney ve Türel icat etmemiş. İnanmayan açsın, CHP’li Başkan’ın özgeçmişinden okusun. O gün yazmıştım, yeniden anımsatayım. Bırakalım artık koordinatörü, Hükümet Konağı meselesini, biz Antalya’dan nasıl daha iyi hizmet alırız, onun derdine düşelim. Herkese saygılar sunuyorum)****Yılın dev transferi

30 Mart’ta kapısına kilit vurulan 16 belde belediyesinden biri olan Tosmur Belediyesi’nin deneyimli Yazı İşleri Müdürü İlyas Şirin, 1 Nisan 2014’ten beri sürdürdüğü Alanya Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nden ayrılıp Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alanya Koordinasyon Merkezi’nde mesaiye başlıyor. İşinde başarılı, insan ilişkilerinde her zaman gülen yüzü ile ön plana çıkan İlyas Şirin’in Koordinasyon Merkezi’nde yine Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapacağını öğrendim.Peki, kimdir İlyas Şirin.Dün kendisini aradım, yeni görevinden dolayı tebrik edip ‘Hayırlı olsun’ dileklerimi ilettim ve gazetede sizlerle paylaşmak için özgeçmişini rica ettim.İşte, birkaç güne kadar mesaiye başlayacak olan deneyimli Yazı İşleri Müdürü İlyas Şirin’in özgeçmişi.***26 Haziran 1979’da Konya’nın Ilgın ilçesinde dünyaya geldi. Liseyi Ilgın İmam Hatip Lisesi’nde, üniversiteyi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, yüksek lisansını 2013’te Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nde tamamladı.Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Alanya İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nde, Alanya örneği ile ‘Yerleşik Yabancıların Yerel Hizmetlere Bakışı’ çalışması ise halen tez aşamasında.Çok iyi derecede İngilizce biliyor. 1999’da Tosmur Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü personeli olarak göreve başladı, 2006’da Yazı İşleri Müdürü oldu. 2007-2009 arası Tosmur Merkez Mahalle Muhtarlığı görevini de üstlendi.Başbakanlık Tanıtma Fonu UNESCO Dünya Mevlana Yılı Projesi Proje Koordinatörü oldu.İngiltere’de Southampton Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi aldı. 30 Mart’tan sonra Alanya Belediyesi’nde Dış İlişkiler Müdürü olarak göreve başladı. Evli ve iki çocuk babası.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber