Kime göre 'Adalet'

ADALET

olgusu yasalara, nizamlara ve kurallara göre şekillenir.
Ama ne yazık ki bir taraf durumdan hoşnut olmadığında hemen “Adalet istiyoruz” naraları atmaya başlar.
Adaletin bir vicdan muhasebesi olarak düşünmek gerekir.
Ceza sistemindeki caydırıcılığın artırılması için daha net ve keskin yaptırımlar olması gerektiğini savunan biri olarak, elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün.
Devlet, dış politikalarında siyasi ve askeri hamlelerini planlar, tasarlar ve uygular.
Kimi uygulamalar kamuoyuna açık ve aleni yapılır.
Kiminin de gizliliğin esas olduğu “Devlet Sırrı” niteliğinde sessizce uygulanması gerekmektedir.
Adana’daki MİT tırları da bu “Devlet Sırrı” niteliği taşıdığından, devletin operasyonel olarak, Suriye’deki Türkmenlerin kendilerini savunma amaçlı olarak göndermiş olduğu silah yardımını, "Devlet IŞİD’e silah gönderiyor" diye propaganda yapmak, görüntülerinin nereden eline ulaştığı aşikâr olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun bu görüntüleri yine kimler tarafından güdüldüğü belli bir gazeteciye (Türkiye’den Almanya’ya kaçıp Alman pasaportu verilerek ödüllendirilen Can Dündar'a) ulaştırıp basına servis edilmesinin hangi vicdana, hangi adalet anlayışına sığdığını merak ediyorum.
“Siyasi ve Askeri Casusluk” suçundan 25 yıla mahkum edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na destek ve protesto amaçlı olarak “Adalet” yürüyüşü başlatan Kemal Kılıçdaroğlu, daha yargı süreci bitmeden Yüksek Yargı'yı etki altına almıyor mu?
Adaleti yolda yürümek ile sağlama amacında olanlar, neden eski genel başkanları Deniz Baykal’a kaset kumpası yapıldığında yolları aşındırmadılar, “Adalet” nutuklarını niçin atmadılar?
Teröristlerin cenaze törenlerine katılan, tabut taşıyan CHP milletvekillerine isyan eden şehit analarımız da bu vekillere karşı “Adalet” istemişti.
Ama yolda yürüyenlerin gıkı bile çıkmamıştı.
Neden çıksın ki, CHP Genel Başkanı da teröristleri ziyaret ettiğini açıklamıştı zaten.
Ben de diyorum ki; “Adalet arayışında olan yürüme meraklıları, şehit analarından ve ailelerinden helallik alarak arayışlarını sürdürmeleri en doğru karar olacaktır."
Bugünlerde herkes “Adalet” nutukları atarken, geçen yıl Ankara’da MHP’nin muhalifleri tarafından düzenlenen “Korsan Kurultay” olarak tanımladığım sözde “Tüzük Kurultayı” Ankara 3. Asliye Mahkemesi tarafından iptal edilip geçeriz sayıldı.
MHP’yi dizayn etme planlarının figüranı olma yolunda gidenler istediklerine ulaşamamış, oyunları bozulmuş, ülkücü duruş galip gelmiştir.
İsmini dahi anmak istemediğim bir kesim “Adalet” diyerek CHP’nin yolunda yürümeye karar vermiş gibi gözüküyor.
Hatta gözükmekten öte, destek verdiklerini, iftar davetlerini siyasi toplantıya çevirdikleri yerlerde bağıra çağıra açıklıyorlar.
Davasına, ülküsüne, partisine ve ocağına bağlı olan, bir takım yalanlarla kandırılmış, yanlış yollara girmelerine zorlanmış, maddi ve manevi olarak baskı altına alınmış, gönüldaşlık hukukunu bilen ülküdaşlarımız, ülkücülerin evi ve yuvası Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları'dır.
Gün, birlik ve beraberlik zamanıdır.
Gün, fitneye karşı bir olmanın, diri olma zamanıdır.
Gün, Milliyetçi Ülkücü Hareket'i zafere taşımanın zamanıdır.
Ne mutlu Türk'üm diyene!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Cantürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber