Kıbrıs, Türklüğün son kalesidir

KIBRIS'TAKİ

sözde soruna çözüm arayışları, Kıbrıs Türklüğünün topraklarından ve egemenliklerinden vazgeçme talepleriyle eşanlamlı hale gelmiştir.

Oysa Kıbrıs, şehitlerimizin kanlarıyla vatanlaştırılmış Türk toprağıdır.
Kıbrıs, hiçbir yöneticinin ya da kesimin dilediği gibi elden çıkarabileceği babalarından kalmış tapulu malı değil, Türk milletinin gelecek nesillere bırakacağı kutlu bir emanettir.
Kıbrıs davasına her zaman sahip çıkan Türk milleti, sırf çözüm olsun diye bir oldubittiyle oradaki haklarımızdan vazgeçilmesini kabul etmeyecektir.
Kıbrıs'ta bugüne kadar yapılan çözüm görüşmelerinden Türk milletinin lehine bir sonuç hiç çıkmamıştır.
Kıbrıs Türklüğünü Türk milletinin bir parçası olmaktan uzaklaştıracak ve Türkiye yerine AB'nin ve Enosis rüyaları gören Yunanistan'ın egemenliğine sokacak görüşmelere artık bir son verilmelidir.
Kıbrıs'ı Türkiye'den koparmayı amaçlayan müzakereler, aslında Türkiye'yi kuşatmaya ve milletimizi Anadolu'ya hapsetmeye dönük bir projenin parçasıdır.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sürdürülen müzakereler için, "Benden öncekilerin kabul ettikleri üzerine devam ediyorum" diyor.
Ancak, gerçekler çok farklı.
Neyi verdiği belli değil, tam bir karartma var.
Kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklar yapılıyor.
Türk tarafı adeta savaşı kaybetmiş de mütareke masasına oturmuş, barış dileniyor konumunda, Annan Planı'nın bile çok gerisine gidiliyor.
Oyun ve tuzak çok büyük.
Rum ve Rum kilisesine teslim olunmuş bir tablo var.
Cenevre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tuzak kurulduğu anlaşılıyor.
Güvenlik Konseyi ve AB el ele verip Türkiye'nin üzerinde, "Etkin ve fiili garantörlükten vazgeçin" baskısı yapıyor.
Bu baskının kabul görmemesi durumunda, Türkiye tek başına bırakılacak ve çözümsüzlüğün kaynağı olarak gösterilecek.
Rumların başlıca gayesi, adadan Türk askerini göndermek, böylece Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünü ortadan kaldırarak Kıbrıs Türklerine yapılacak baskı ve zulme müdahale edilmesini engellemek.
Türkiye'nin garantörlüğü olmaması durumunda, 10 seneye kalmadan Kıbrıs'ın Girit olacağı tartışmasızdır.
Vize olmadan hiç bir TC vatandaşı adaya giremeyecektir.
Büyük Önder Atatürk şöyle demiştir; "Efendiler! Kıbrıs düşman eline geçerse ikmal yollarımız kapanır. Kıbrıs'a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir. Kıbrıs elden gider ve Kıbrıs Türklüğü yok olursa, sırada Ege ve Güneydoğu vardır. Kıbrıs, Türklüğün son kalesidir."
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli de Kıbrıs hakkında, "Unutulmasın ki, Kıbrıs Türklüğü, Türk milletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Ve KKTC Türk vatanıdır. Telaşla 'Çözüm olsun' diyenler, Kıbrıs’ın tapusunu karambola getirip devrederlerse bunun hesabını veremezler şehitlerimize. Yıllardır Kıbrıs davasını şeref bilenlere bunu asla anlatamazlar" demiştir.
Kıbrıs Türklüğü sırf AB uğruna bir kenara bırakılıp bu süreçten vazgeçildiğinde nelerin olabileceğini, bu pazarlık masasına oturanlar iyi hesaplamalıdır.
Hesaplarında Türk milletini yok sayanları bu milletin tarihte verdiği cevabın misliyle karşılığını vermeye hazır olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Bu uyarı ve düşüncelerle, ömrünü Kıbrıs davasına ve Kıbrıs Türklerinin devlet sahibi olmasına adayan, ilkelerinden taviz vermeyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ı ölüm yıldönümü münasebeti ile buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.
Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Cantürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber