Kazanan büyük Türk milletidir

BÜYÜK

Türk milleti 16 Nisan Pazar günü kararını vermiş ve MHP’nin imzasının olduğu anayasa değişikliği, referandumdan çıkan yüzde 51.4 oy oranı ile kabul edilmiştir.

Ülke genelinde ve Alanya’da seçimlerin güven ve demokratik bir olgunlukta gerçekleşmiş olması tarihi bir sınavdan başarı ile çıktığının göstergesidir.
Gerçekleştirdiğimiz referandum, Türkiye'nin geleceği açısından bir dönüm noktasıdır.
Daha güçlü bir devlet yapısı ile siyaset kurumu yeni bir istikamete yönelecek, Türk milletinin egemenliğinde, geleceğe güçlü bir şekilde hedeflerine adımlarla değil, koşarak gidecektir.
Türk seçmeni fevkalade ferasetli bir tutum sergileyerek oylarını dengelemiş ve referandumun bir milletvekili genel seçimi veya belediye seçimi olmadığı mesajını vermiştir.
Türk seçmeni, Pazar günkü halk oylamasında bir siyasi parti tercihinde bulunmamış, bir sistem tercihi ortaya koymuştur.
Tabi bu durumdan hazımsızlık çekenler elbette olacaktır. TV ekranlarında ve gazetelerde maksatları belli olan, MHP’yi hedef alan açıklamalar kabul edilebilir olmadığı gibi, tarifi ve izahı olamayan mesnetsiz yorumları, hazımsızlık ve başarısızlıklarını örtme çabasında olduğunun göstergesidir.
Bölgemizden örnek vermek gerekirse, MHP Alanya İlçe Teşkilatı referandum çalışmalarına başladığı günden beri, gece gündüz, hafta sonu, yağmur çamur demeden bir günü bile boş geçirmeden MHP’nin imzasının bulunduğu anayasa değişiklik paketini madde madde halkımıza anlatmış, sıkılmadık el, gidilmedik yer bırakmamıştır.
Tüm bunlara rağmen MHP’nin bu azim ve çalışmalarını görmeden gelip, “katkı sağlamadı” gibi basiretsiz ve isabetsiz açıklamalar, siyasi hayatlarına yakın bir zamanda nokta koymak istediklerinin mesajı olarak görülebilir.
Ülkücüler, şeref saydıkları sadakatleri ile liderinin emrinde sandığa "Evet” mührünü vurmuştur.
Çıkan sonuçlar üzerinden MHP'yi eleştirme gayretine girenler, içlerindeki FETÖ unsurlarının kalıntılarının halen varlıklarının sürdürdüğü göz ardı edilmemelidir.
İçlerindeki çürükleri temizleyemeyenlerin algı yaratma çabasına girmeleri beyhude çabalardır.
Milletimizin yüzde 51,4 oranda oyla anayasa değişikliğine onay vermesiyle, MHP ve AKP’nin yürüttüğü “Evet” kampanyaları hedefine ulaşmıştır.
Bunun neresi başarısızlıktır?
Evet, bir başarısızlık söz konusudur ama bu ne MHP’nin, ne de AKP’nindir.
16 Nisan Anayasa Referandumu'nda başarısız olan ve kaybeden, yanlış hisselere yatırım yapmayı sürdüren siyaset simsarları olmuştur.
Diğer bir konu ise, referandum döneminde de dile getirdiğim gibi, bize benzeyenlerle alakalı olarak, referandumdan olumsuz bir sonuç çıksaydı, tüm dış ve iç güçlerle MHP’ye saldırıya geçip, koltuk kapma yarışı içerisine girecekleri öngörüsüydü.
Olumlu sonuç çıktığında düşüncelerim, önceden planı yapılan yeni bir oluşuma zaman kaybetmeden istifaların gelmesi ile kopma sürecinin başlangıcı olacağı yönündeki görüşlerimin ne kadar doğru olduğunu, figüran olma gayretinde olanların istifaları ile kanıtlanır nitelikte olmuştur.
MHP'deki istifaların gerekçesi sandıktan “Evet” çıkması ile birlikte, kuracakları veya geçecekleri bir siyasi partinin, daha önceden planlanmış bir ön hazırlığıdır.
MHP bu tür hareketleri geçmişte de görmüş ve her defasında daha güçlenerek arınmıştır.
Her arınma bizleri daha da birbirimize kenetlediği gibi, dalımızda yaprak olmaya devam edeceğiz.
Dalından kopanlarınsa akıbetlerini okyanus rüzgarı belirleyeceği kaçınılmaz bir gerçektir.
Ülkücülerin tek adresi, evi ve yuvası MHP'dir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Cantürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber