İyi uykular, tatlı rüyalar (2)

SON

günlerin tartışma konusuna değinmek istiyorum. Seçim barajının aşağıya çekilme konusu. Sizi temin ederim ki eğer İmralı’daki bebek katilinin böyle bir talebi var ise hiç şüpheniz olmasın bu baraj aşağıya çekilir hatta kaldırılabilir de. Yeter ki bebek katilinin böyle bir talebi olsun. Zira bir dediği iki edilmiyor. Ne kadar acıdır ki iktidarın iki numarası dahi onun “itibarını” düşünüyor. Vah vah, ne günlere kaldık! Son zamanlarda bazı AKP’lilerin söylemlerinin BDP’lilerden hiçbir farkı yok. Sanırsınız sanki konuşan bir BDP mensubu. Acı ama gerçek.

Evet, seçim barajı düşürülmelidir. “Oyumuz yüzde 60” diyenler niye tepki veriyorlar, anlamak mümkün değil. Lütfen “Cumhurun” iradesini meclise tam yansıtalım ve milli iradeye saygılı olalım. Hem bu yüzde 10’luk seçim barajı darbecilerden miras kaldığına göre ne duruyorsunuz hemen kaldıralım ve darbe karşıtı olduğumuzu ispatlayalım. Lütfen samimiyet diyorum.

Sormak lazım “Bu açılımı hangi PKK ile yapıyorsunuz?” diye. ABD’nin mi, yoksa İngiltere’nin veya AB’nin PKK’sı mı? Ya da İsrail’in veya Kandil’in mi? Veya İmralı’nın PKK’sı mı? Lütfen devletin kimlerle muhatap edildiğine bir bakalım. 6-7 Ekim’de çapulcuların yağmalama, hırsızlık dahil her türlü ahlaksızlığı defalarca sergilemeleri onların gerçek yüzlerini ortaya koymuyor mu? Bu çirkinliği acaba muhatapları görmüyor veya anlamıyorlar mı? Bütün bu olanlara çok üzülüyoruz. Bu devleti sokakta bulmadık. Yetkililerden her gün masal dinliyoruz. Lütfen muhalefeti suçlayacağınıza işinize bakın beyler. Şuraya veya buraya gidemezsiniz diyorsunuz. Kendi ellerinizle yaptığınız bir çok icraattan zamanla şikayetçi oldunuz. Sizin bu yanlış politikanız ile bir gün sizleri oraya sokmazlar, oralara gidemezsiniz. Zaten kaç bin polis ile gittiğiniz her kesin malumu. Atalar “Büyük lokma ye ama büyük konuşma” demişler. Acizane bu sözü hatırlatırım. Sizin bu yanlış politikalarınız ile 2023’e nasıl bu devlet salimen gidebilir anlamakta güçlük çekiyorum. Olmuyor beyler, inanın hiç olmuyor. Yanlışın neresinden dönerseniz kardır. Lütfen rüya görmeyi bırakalım, kendimize gelelim. PKK’lı olmayan ve PKK’dan çok çeken bir halkı PKK’nın insafına terk ettiniz. Oralardan gelen haberler hiç de sizin ve yandaşlarınızın söylediği, yazıp çizdiği gibi değil. Maalesef içeride ve dışarıda çok yanlışlar yapıldı ve hala da bu yanlışlarda ısrar ediliyor. Allah yardımcımız olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Rüştü Mat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber