İyi düşün; önünde bir Adolf Hitler örneği var!

ADOLF

Hitler, kendine bağlı SS subaylarına, Alman polisi üniformalarından giydirdi ve kendi millet meclisinin bombalanması talimatını verdi...

Sonra Alman halkına, bunu yapanlardan intikam alacağını söyleyerek, kendine muhalif kim varsa; şeytanın bile aklına gelmeyecek kumpaslarla ya hapse attırdı ya da idam ettirdi...
Yetmedi, düzenlediği operasyonlar ile kendine biat etmeyen herkesi tek tek temizledi...
Doymadı, yandaşlarına ve yalakalarına, kendisiyle ilgili yaptıkları propagandaların bir yerlerine, şu tümcenin (özellikle) sıkıştırılmasını emretti.

''ADOLF HİTLER, Tanrı’nın gönderdiği bir kurtarıcıdır ve Tanrı, Hitler’in güdümündeki Alman halkının yanındadır !...''
… …

Yapılan ilk seçimde, halkın %74 oyunu alarak, kendini Führer ilan etti.
Tüm yetkileri kendinde topladı.

Seçimler sonrası yaptığı ilk icraatlarından biri, azınlıkta olan cumhuriyetçi ve sosyalist bölgeleri soyutlayarak, o kesimleri, her türlü hizmetten muaf tutmak oldu.

Yaptığı bu eylemin kılıfı da hazırdı, bu bölgeler bölücü ve hain bölgelerdi.
Bıkmadan ve usanmadan yarattığı yeni yeni algı operasyonlarıyla, çevresinde karalamadığı kimse bırakmadı. İnsanları, kurumları birbirine düşürdü.

Alman halkı kutuplara ayrıldı.

Ülkedeki bütün gazete, dergi ve basın yayın organlarını tekeline alıp havuz medyası oluşturdu. Bu havuz medyası kanalıyla, Alman halkının beyinlerini yıkayıp, onlar için başka başka hayal dünyaları yarattı.

Öyle ki, 2. Dünya Savaşı'nda Ruslar, Berlin kapılarına dayandığında, zavallı Alman halkı, savaşı hâlâ kazanmak üzere olduklarını sanıyor; her mitingde, milyonlarca insan toplanarak Hitler denilen bu adama biat gösterileri yapmaya devam ediyordu.

Derken, gerçekler gizlenemez hale geldi.

Yalanlar ve algı operasyonları üzerine kurulu temelsiz ekonomi çatırdamaya; yalanlar tek tek gün yüzüne çıkmaya başladı.

Alman halkının, önceleri, ''Tanrı’nın elçisi, büyük lider, büyük başkan, büyük kurtarıcı'' gibi sloganlarla yere göğe sığdıramadığı ADOLF HİTLER'in intiharından bir ay sonra tüm gerçekler gün yüzüne çıkınca, Alman halkı ayılmaya başladı.
O aslında, sadece çevresindeki silahlı koruma ordusuna güvenen; temeli olmayan düşüncelerini, yalanlar ve hayaller üzerine kurgulayan; korkak ve basit bir ruh hastasından başka bir şey değildi...
Ama Alman halkı bunu çok geç anladı.

O kadar geç anladı ki; akıl almaz kumpaslara muhatap olup, ezildiğiyle, itilip, kakıldığıyla, can ve mal kayıplarına uğradığıyla kaldı.

Yakın zamana kadar asrın bu zır delisine tapan Alman halkından; gün geldi, ‘ben oyumu ona verdim’ diyen tek bir kişi çıkmadı.
… …

Savaştan sonra tekrar meclis kuruldu, laik bir cumhuriyet sistemine geçiş yapılarak; egemenlik, artık tek bir kişinin değil, kayıtsız şartsız milletin oldu!

Tarih her zaman tekerrürden ibarettir.

Dileğimiz odur ki; bundan böyle, ne biz, ne bir başka ulus, bu acıları, bu katliamları yaşamasın.

Dünya üzerinde Yasama'sını, Yürütme'sini, Yargı'sını tek bir şahsın eline verip, kalkınmış, huzur bulmuş, mutlu olmuş tek bir toplum yoktur. (İlişikte, Parlamenter Sistem'den Başkanlık Sistemi'ne geçen ve Parlamenter Sistem ile yönetilen ülkelerle ilgili iki ayrı çizelge sundum. İnceleyin bu çizelgeleri…)

Özellikle Başkanlık Sistemi'yle yönetilen ülkeler listesini inceleyin. Bu ülkeler arasında tek bir tane kalkınmış, huzurlu bir ülke var mı?

Yok.

Niye yok.

Huzur yok çünkü, birlik ve dirlik yok. Demokrasi yok. Kuvvetler ayrılığı yok, adalet yok, laiklik yok, bilim yok, üretim yok, doğru ve sağlıklı eğitim yok.

Yok, yok, yok, yok…

Her şey bir muhteremin iki dudağının arasında…

… …

Bakın değerli okurlarım; egemenliğin tek bir şahsın tekelinde olması felakettir.

Diktatörlüğün ta kendisidir.

Anayasalar ve Parlamenter Sistem'ler, bu tür felaketleri ortadan kaldırmak için ihdas edilmiştir.

Aklımızı başımıza devşirelim;

Önümüzde bir Adolf Hitler gerçeği var. Bu gerçeği hiç ama hiç unutmayalım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Haboğlu - Mesaj Gönder



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber