İşimiz Allah’a kaldı

SON

yıllarda eskiye göre, her konuda, her tür toplumsal baskının arttığını rahatlıkla iddia edebiliriz.
Mahalle baskısı ise giderek tavan yapmaya başladı.
Okumaya, araştırmaya ve tartışmaya sırtını dönmüş yığınların önemli bir bölümü, uzun yıllara dayalı bir sürü dayatma ve algı operasyonlarıyla, kimi hayallerin, efsanelerin, hikayelerin ve de bir sürü safsata ve saçmalığın toplumsal beyinlerde yoğrulmasıyla oluşan tüm inançlarımız ve düşünsel yönelişlerimiz, öylesine çağdışı bir çizgiye taşındı ki, böylesine kısır bir toplumsal yapıdan, gerçekçi, akılcı ve de çağdaş bir düşünsel açılıma yönelmemiz maalesef pek mümkün gözükmüyor.
Soyut kavramlarla bezenmiş, hamasete dayalı her tür oluşuma balıklama dalıp benimseyen, her söylenene inanan, inandığı şeyleri hiç sorgulamadan hafızasına yerleştirip papağan gibi tekrarlayan ve de bu saçma sapan yönelişine dönük en küçük eleştiriye bile, akıl almayacak biçimde tepki gösteren bir toplumsal yapının tepkilerinden korkarak, çağdaş düşünsel açılımların ve de gerçeklerin söylenemediği süreçte, bu ülkenin ve bu ülke insanının geleceğinden emin olmak mümkün mü?
Medyanın önemli bir bölümü, her tür algıyı, istediği yöne çekmenin özel çabası içinde.
Bazı ülkelerde ezanın hoparlörden okunması yasaklanmaya çalışılırken, bizim medyanın “Ezan yasaklanıyor" diyerek toplumu galeyana getirmeye çalışması, akıl fikir alacak şey değil!
Böylesine bir hainliği düşünmek bile insanı zıvanadan çıkartmaya yeterken, bizde bu tür rezillikler artık normal karşılanmaya başlandı.
Sosyal medyada herkes herkese ve de her konuda, bilgi sahibi olmadan fikir yürüterek en ağır biçimde hakaretler yağdırabiliyorsa, burada akılcılık ve de gerçekçilik ortadan kalkmış demektir.
Vatan ve millet sevgisi ise sadece lafta kaldı.
Her tür hainlik gırla gitmeye başladı.
İnanılır gibi değil.
Toplum olarak kimyamız bozuldu.
Nereye gittiğimiz belli değil.
Sonu belli olmayan bir maceraya doğru sürüklendiğimizin bile farkında değiliz.
Kimse geleceğinden emin değil.
Böylesine olumsuz bir atmosferde bile hala birbirimizle uğraşmakla meşgulüz.
Aymazlığın böylesi olamaz!
"Allah hepimize akıl, fikir ihsan eylesin" demekten öte diyeceğimiz ve de yönelebileceğimiz bir şey kalmadı!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sami Çaycoşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber