Işıkları yak!

YERYÜZÜNÜN

üstünde ve gökyüzünün altında kalmış insanlığın en büyük problemi neydi? Açlık, savaşlar, terör, cinayetler. Genelin içinde kalmış köşeye sıkışmış ağırdan ilerleyen travmalar... Hangileri temel problemiz. Kendi içimizde verdiğimiz ama dışımızda yankılananlar mı, yoksa dışarıda olan ve içimizden hiç çıkmayan acılar mı? Hepsinin bütünlüğü içinde yol almaya çalışan bir yolcunun haritasızlığı mı? Dünyanın dışına çıkıp, dünyayı izleyince kendi anlamsızlığımıza anlam yüklerken doğan çaresizlik karamsarlığın değil, kelebeğin hayat sırrını gösterir görmek isteyene. Ufak şeyleri dağ yapan benliğimizle savaşırken kendi kendimizi öldürüyor ve yeniden diriltiyoruz. Sonbaharda savrulan yaprak gibi düşünmeden savrulup duruyoruz. Küçücüğüz yukardan da baksak, aşağıdan da baksak. Kendimizle anlaşmadan sürekli insanlarla anlaşmayı bekliyoruz. Niye bizi anlamıyorlar diye daha da stres yapıp daha çok küçülüyoruz belki.
Mutluluğun sırrı; mutsuzlukta. Seni bu kadar mutsuz kılan duygu hangisi? Düşüncelerin neler? Duygundan dolayı mı böyle düşünüyorsun, düşüncelerin mi duygunu doğuruyor?
Akıllı ve düşünen kadınların yalnızlığına dair kaçınılmaz son diye bahsedenleri kenara atın ve düşünün. Cinsiyeti kenara bırakarak. Hepimizin bu hayata gelmesinin bir anlamı vardı. Anlamsızlık da bunun içindeydi. Çok doğaldı arada mutsuz olup tanımlayamadığımız o boşluğa düşmek. İşin esprisi de burdaydı ama biz suçlamayı seçtik. Kendimiz dışında herkesi suçluyoruz. Belki de gerçekten suçlular ama biz Bunlara takılıp kaldıkça yenilenemiyoruz, gelişemiyoruz. Belki dünyayı değiştiremeyiz ama kendimizi değiştirdikçe dünyamız değişecek bu ne realist olmak ne hümanist. Kendimizle anlaşarak, kendi sonumuza doğru ilerlerken hayattan zevk almayı öğrenmek ve öğretmek. Hepimiz birer kelebeğiz ve zamanımız dolduğu zaman tam da bugün ne yapamadığına, ne söylemediğine, neyi yapmadığına pişman olurdun? Bunları bul ve hemen yap! Hayat beklemez. Ne seni, ne beni. Geçmişi kabul ederek kenara koyup, geleceğin ışığında aydınlamak dileğiyle...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar F. Zehra Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber