İlginç tepki

ALANYA'DA

bir otele asılan "Alanya turizminin baş düşmanı gürültülü ve susturucusuz motorlardır" pankartına, motosiklet kulüplerinden gelen ve gazetelerde yayınlanan metindeki tepki bana çok ilginç geldi.

Açıklamada, turizmin neden gerilediğine dönük, ayrıntılı, anlamlı ve de çok doğru tespitler var.
Alanya turizminin bugünkü sorunlarının nedenlerini ele alma anlamında bu açıklamaya inanın en küçük eleştiride bulunmak mümkün değil.
Açıklamayı kaleme alan kulüp yöneticileri, açıklamanın son bölümünde "Çevreye rahatsızlık veren motosiklet kullanıcılarını elbette tasvip etmiyoruz. Onlardan biz de rahatsız oluyoruz" demekteler.
Sanırım metni kaleme alan kulüp yöneticileri, pankartı yeterince dikkatli okumamış olmalılar!
Zira.
Eğer biraz dikkatlice okusalardı pankartta da, belli bir genelleme içinde motosikletçilerin eleştirilmediğini göreceklerdi.
Pankartta, tıpkı kendilerinin çok daha ayrıntılı bir biçimde eleştirdikleri, gürültü çıkararak halkı rahatsız eden susturucusuz ve de bilinçsiz motosiklet kullanıcılarından söz edildiğini görerek belki de bu pankartı destekleyeceklerdi.
Aynı doğrultuda şeyler söylendiği halde, sanki farklı şeyler söyleniyormuş gibi bir algıya kapılarak tartışmak, hatta çatışmak kadar saçma ne olabilir?
Aslında bu tür çelişkilerle biz de sık sık muhatap oluyoruz.
Yazdığımız bir yazıdaki yoruma dönük her tür eleştiriye saygılı olmaya çalışmamıza karşın, bizim yaptığımız yorumun aynısını başka bir biçimde farklı sözcüklerle dile getirerek bizim yorumumuzu yerden yere vurup acımasızca eleştirenlerin bu saçma tavırlarına gülmek mi, ağlamak mı gerektiğine zaman zaman biz de karar vermekte zorlanıyoruz!
Adamın biri telefonla, bir yazıma dönük çok ciddi eleştirilerde bulunmaya başladı.
Adamı sonuna kadar dinledim.
Konuşması bitince aramızda şu diyalog geçti:
- Konuşmanız bitti mi?
- Bitti.
- Beyefendi, siz yazımı okumamışsınız. Okuduğunuz sadece başlık.
Telefonu kapattı.
Sonra mı?
Aradan 1 saat kadar geçtikten sonra yeniden beni aradı ve özür diledi.
Zira aynı sularda yüzüyorduk!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sami Çaycoşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber