İki tarafı yeşillendirelim

BİLADER

dün şeerden aarı bi abbabın arabasıla geçdim. Icıg öteyi beriyi de gezdirdi keloolan. O lüküs lüküs binaları görünsüre aglıma geldi. Esgiden ufakana dedem durur durur bana "Oğlum, hindiye heç bagma. Ende Alanya'da yakında zina, bina çovalıcag. O zaman olucag neler olucaasa" deridi. O zamanlar iradiyo bile yoodu. İradiyoyu duyduumuzda "Evden ocagdan ırag! Yetiş Allahım yetiş! O sesler nerden gelir ola? İçinde adamlar mı var?" derdig. Dedem de hemene "Yakında zina, bina çovalıcag" dediinden ben de içimden "Ay dede, sen de heç başga laf bilmen mi! Heralda matıfladı goca" deyi öökelenirdim.

Emme dedemin dediği laf doorumuş bilader. O zamanlar ende Alanya'da engile ev, engile adam mı var. Hindi şeer olan yeller o zamanlar portakal, muşmala baccası. Hayılacadır enginler para edmeeyoru. Portakalı, muşmalayı sııra döküyoru milled satamadıından. Onun uçun herkez yerini mütahide verdi. Aşam yatıb, sabah 20 dayire saabı olanlar oldu. Gözümüz yog bilader. Allah herkeze taa çog versin. Emme Alanya'da yeşillig azaldı. Binaların önlerini bari yeşillendirelim. Balkonlara çiçeg ekelim. Sagsılara birer Gara Fatma çiçee sokuverseniz dalından bile dutar, bi su isder, başga da bişey isdemez. İsdambollular engi çiçeen adına sardınya dellerimiş. Yeşillig havayı temizleyoru, engini unudmaalım.
Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber