Alanya dikkat! Kavurucu sıcaklar başladı

Alanya halkını yarın başlayacak çöl sıcaklarına karşı uyaran Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, aşırı sıcakların ölümcül olabileceğine işaret etti

- Kübra DUMAN

AFRİKA üzerinden gelen çöl sıcakları Alanya ve yurt genelinde perşembe gününden itibaren etkili olmaya başlayacak. Akdeniz'de perşembe-pazartesi günleri arasında sıcaklık rekoru kırılması bekleniyor. Kavurucu sıcaklar yurt genelinde 5 gün etkisini sürdürecek. Çöl sıcaklıklarıyla birlikte Alanya'da termometreler 40 dereceyi görecek. İnsan vücudunun hissedeceği sıcaklığın ise 45-50 derece arasında olması bekleniyor. 
'ŞEKER VE KALP HASTALARI RİSK ALTINDA'
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşları uyardı. Başhekim Yazan "Özellikle küçük çocuklar ve yaşlılar riskli grupta yer alıyor. Bebekler, çocuklar ve 60-65 yaş üstündeki kişiler risk altında. Kronik böbrek rahatsızlığı, şeker, kalp ve tansiyon hastaları özellikle risk altında. Bu kişilerin çok zorunlu olmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları gerekir. Dışarıya çıkmaları gerekiyorsa da yanlarına şemsiye alıp korunarak çıkmaları, bol sıvı almaları gerekiyor. Sıcak hava nedeniyle su, meyve suları, içerisine hafif limon sıkılarak maden suyu tüketebilirler. Bu kişiler tedavilerini de aksatmamalı ve ilaçlarını kullanmaya devam etmeli. Saydığım grubun çok dikkatli olması gerekiyor. Özellikle tansiyon hastalığı, kanama bozukluğu olanlar öğle saatlerinde dışarıya çıkarlarsa beyin kanaması riski olabilir. Bu durum da ölümcül olabilir" dedi.
'DAR KIYAFET GİYMEYİN, SIK SIK DUŞ ALIN'
Vatandaşlara aşırı sıcak günlerde giyinme ve beslenmeyle ilgili de önerilerde bulunan Yazan "Özellikle ince, penye, pamuklu veya keten türü, bol ve açık renk giysiler tercih edilmeli. Naylon ve sentetik içeriği olan giysiler giyilmemeli. Dar ve koyu renk kıyafetler giyilmemeli. Bunun yanında ağır yağlı yemekler tüketilmemeli. Kızartma türü yiyecekler yenilmemeli. Yağ tüketilecekse zeytinyağı ve hafif bitkisel yağlar tercih edilmeli. Herkes sık sık duş almalı" dedi.  
ALANYA'DA 1 HAFTALIK HAVA TAHMİNİ
Tarih            Sıcaklık 

28 Haziran Çarşamba    33
29 Haziran Perşembe    34
30 Haziran Cuma           38
1 Temmuz Cumartesi     38
2 Temmuz Pazar            38
3 Temmuz Pazartesi      40

27 Haz 2017 - 13:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber