Hani yerelde birliktelik?

ALANYA'DA

, çarşıda sokakta herkes şu soruya yanıt arıyor:

"16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu öncesi AKP ile MHP Genel Merkezi 'Evet' için birleşti. Peki, aynı birliktelik neden AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi ile MHP'li Alanya Belediyesi arasında yok."

Sahil büfelerinin akıbetinin belli olmaması, halk otobüslerinde gizli ve sessiz sedasız el değiştirme iddialarına isyan ve itiraz eden MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Başkan Yücel'e geçen hafta Büyükşehir Meclisi'nde zehir zemberek yanıtlar veren AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasındaki sürtüşmeden kaynaklanıyor bunlar.

Bu soruyu son olarak, bir dönem Alanya Belediye Meclisi Üyesi olarak aktif siyaset yapan, harbi bir "Taş Medreseli" olan Şahin Gülhan sosyal medya hesabında gündeme getirmiş.

Başkan Yücel'in Başkan Türel'e verdiği, "Büfeleri canın nereye istiyorsa git oraya ver" yanıtının yer aldığı Yeni Alanya kupürünün altına, "Biz bunlarla mı ortak hareket edeceğiz? Alanya Belediyesi'ni MHP'nin kazandığını halen kabullenemeyen, Başkan Yücel'in her türlü çalışmasını engelleyen bunlarla mı çalışacağız?" diyen Gülhan, aslında çarşıda pazarda bu mevzuyu konuşanların da adeta tercümanı olmuş.

AKP Genel Başkanı olan Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 16 Nisan'da "Evet" demek için uzlaştı, ama AKP'li Türel ile MHP'li Yücel uzlaşamıyor.

Halk arasındaki genel intiba bu.

Türel'ciler, "Büyükşehir Yasası öyle emrediyor. Başkan Türel de yasayı uyguluyor" diyor.

Yücel'ciler ise, "Bunlar hep Türel'in ve AKP'lilerin Yücel'in önünü kesme taktikleri" diyerek konuya farklı bir pencere açıyorlar.

Bakalım bu işin sonu nereye varacak.
Merakla, ilgiyle ve elbette üzülerek izliyoruz.

***

SİYASET İÇİN ÜZMEYE DEĞMEZ

Sosyal medya takipçim "Tuğluhan Coşkun", sosyal medya hesabında muhteşem bir paylaşıma imza atmış.

Altına aynen imzamı atarak müsaadenizle sizlerle paylaşmak istiyorum.

***

Diyelim ki AKP'li esnafsın, bankada acil işin var. Kalfan ve çırağın da yok. Kilit vurmak yerine CHP’li yan komşun esnafa rica edersin, 'Komşu, bakarak olur musun, bir iki saat işim var' dersin, komşun bakar. AKP İlçe Teşkilatı'nı arayıp bu ricada bulunamazsın.

Misal, CHP’lisin, gece saat 02.00'de 3 yaşındaki bebeğin ateşlenmiş, altında araban yok. Yardım istemek için AKP'li üst komşunun zilini çalarsın. CHP İlçe Teşkilatı'nı aramazsın.

O partilisin, bu partilisin, ideolojin veya fikrin ne olursa olsun, bu yaşına kadar yanında olduğun, sokağa çıktığında selamlaştığın, halini hatırını soran dostların, arkadaşların, komşuların, akrabaların seninle aynı fikri paylaşmak zorunda değil ve yaşadığın sürece iyi ya da kötü gününde bu insanlar hep senin yanında olacak.

Düğün dernek edersin, misafirlerinin arasında her zaman AKP'lisi de, CHP’lisi de, MHP’lisi de, veya diğer partili olanları da vardır. Hediye getirirler, altın takarlar. Cenazen olur, taziyeye gelirler. Düğününe, cenazene veya taziyene AKP, CHP veya MHP Genel Başkanı gelmez.

Siyasi görüş farklılıkları yüzünden tepedekilerin tepişmeleriyle sen komşunla, eşinle, dostunla tepişme.

Türkiye bir tane ve hepimiz burada yaşıyoruz.

Ama acı, ama tatlı, güçlü ve akıllı olmak zorundayız.

Güçlüyseniz ve akıllıysanız, bölünmeyin, aksine birleşin.

Daha sıkı sarılın birbirinize, oyunlara gelmeyin.

"Sosyal medyada şu kadar arkadaşım var", "Şu partiden olanlar beni silsin", "Evet'çiler yalakadır", "Hayır'cılar teröristtir", "Benim gibi düşünmeyenleri sosyal medya hesaplarımdan sildim", "Filanca görüşe sahip olanları şikayet edeceğim" demek marifet değildir.

Beyler, hanımefendiler.

Marifet, sizi "siz" olduğunuz için sevenleri, arkadaşlarınızı, akrabalarınızı siyaset için üzmemektir.

Siyasi görüşlerinizle benimkiler farklı olabilir ama ben siyasetçi değilim.

Klavye başında birbirinize küfür ve tehdit sallayarak siyaset yapmayın.

Siyasetinizi sandıkta yapın.

Herkes hürdür, özgürdür.

İsteyen "Evet" der, dileyen "Hayır."

Ne "Evet" diyen herkes yalakadır, ne de "Hayır" diyen terörist.

Benim size ihtiyacım var, sizin de bana.

Bizim ülke olarak birbirimize ihtiyacımız var.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber