Hani 'Yenikapı' ruhu?

MHP

İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, dünkü basın açıklamasında önemli bir mesaj verdi.

Dedi ki; "Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ın bile Meclis Grup Toplantısı konuşmasında 'Bozkurt' selamı verdiği bir süreçte, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi ile MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel arasındaki sürtüşmenin artık ilelebet sona ermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ve benzer sebeplerle, hem Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'i, hem de Alanya Koordinatörü Sayın Hüseyin Güney'i Yenikapı Ruhu'na sahip çıkmaya davet ediyorum."

Türkdoğan, Ülkü Ocakları'nda pişmiş, ülkücülüğü dibine kadar özümsemiş, belagat sanatının ustası, neyi nerede konuşacağını bilen, genç ama tecrübeli bir siyasetçidir.

Verdiği mesaj da bu nedenle önemlidir.

Bakalım bu çağrısına nasıl bir yanıt gelecek, merak ve ilgiyle takip ediyoruz.

***

GAZETECİLİĞİN MAKUS TALİHSİZLİĞİ

Bundan bir kaç yıl önce, cep telefonuma, rehberimde kayıtlı olmayan bir numaradan çağrı geldi, açtım, direkt ismimle hitap eden bir hanımefendi, vaktim varsa yüz yüze görüşmek ve önemli bir konuyu paylaşmak istediğini söyledi.

Bu tür konularda büyüklerimden hem tembihli hem de fıtratımız gereği tedbirli olduğumuz için ses tonundaki tını pek hoşuma gitmedi, anlatacağı konuyu mümkünse telefonda iletmesini, aksi takdirde çok yoğun olduğum için yüz yüze görüşmemizin o sıralar pek mümkün gözükmediğini ifade ettim.

Akşam saatleriydi, araçtaydım, zaten geç kaldığım bir davete acilen icabet etmek zorunda olduğumu, belki ertesi gün yine telefonda görüşebileceğimizi söylememe rağmen ısrar etti, konunun çok acil olduğunu ifade edince çektim aracı sağa, dinlemeye başladım.

Çok rahat ve aşırı samimiydi.

İlk kez tanışıyor ve konuşuyor olmamıza rağmen ben kendisine "Siz" diye hitap ederken, o ısrarla "Sen" diyor, mesela "Alper Bey" yerine direkt "Alper" diye sesleniyordu.

"Buyrun, sizi dinliyorum" deyince başladı anlatmaya.

Alanya'ya yeni taşındığını, orta yaşlı olduğunu, İzmir'de uzun yıllar medya sektöründe yönetici, editörlük ve köşe yazarlığı yaptığını, basın dünyasına Alanya'da yeniden dönmek istediğini, ancak "sıradan bir yazar" olmak yerine benimle kimselerin bilmediği bir oyun oynamak istediğini söyledi.

"Nasıl bir oyun oynayacağız hanımefendi?" diye sordum, güldü, "Hoşuna gitti değil mi? Dinle o halde" deyip bana afakanlar bastıran konuşmasına şöyle devam etti.

"Sordum soruşturdum, Alanya'daki köşe yazarları arasında en popüler olanlardan biri de senmişsin. Ben haftalık bir aktüel dergi çıkaracağım. Burada köşe de yazacağım. Misal ben ismini ima ederek sana köşemde pas atacağım, diyelim ki ben 'A'yı savunurken, sen de haftada bir gün köşe yazında bana cevap verip 'B'yi savunacaksın. Ben de öbür hafta köşemde sana laf sokacağım ama ismini yazmayacağım. Böylece ikimizin de popülaritesi artacak."

Nutkum tutulmuştu, epey konuşamadım.

1994'te başladığım meslek hayatımda pek çok kez farklı teklifle karşılaşmış, tehditler ve taltifler almıştım ama meslek hayatımda ilk kez böyle bir teklif alıyordum.

Sessizliğimden istifade edip, "Nasıl, projemi beğendin mi?" diye sordu, "Harika. Süper bir fikir" dedim.

"Peki, ne zaman başlıyoruz o halde?" diye sordu, kendimi toparladıktan sonra, "Hiçbir zaman" dedim.

Az önceki tatlı ses tonu o anda gitti, yerine tehditkâr bir ses tonu geldi, bir şeyler eveleyip geveledikten sonra, "Ben de gider bu projeyi başkasıyla yaparım" dedi, çat, telefonu yüzüme kapadı.

Sonra ne mi oldu?

Uzun süre bu hanımefendinin dergi çıkarma ihtimalini sütre gerisinden merakla bekledim, fakat o dergi hiçbir zaman çıkmadı.

Diyeceğim şu ki...

Bizim mesleğin makus talihi, daha doğrusu talihsizliği budur kıymetli okuyucu.

Popülersen uğraşırlar, uçuk tekliflerini kabul etmezsen tehdit ederler, "Ben de onun seviyesine çıkayım" demezler, "O benim seviyeme insin" diye çabalarlar, ayağından tutup aşağı doğru çekmeye çalışırlar.

Sonuç olarak...

Herkes bizi biliyor Allah'a şükür.

Kelime ve laf cambazlığı birikimimden asla şüphem yok ama ne kimseyle oyun oynayacak, ne de kalem yarıştıracak vaktim var.

Allah herkesin yolunu da, kalemini de açık etsin.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber