Hançer hareketi

ÖNCELİKLE

geçirdiğimiz mübarek Ramazan ayında tuttuğunuz oruçların kabul olması ve Ramazan Bayramınızın siz ve ailelerinize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Ramazan Bayramı hoşgörü, birlik ve beraberliğin yaşatıldığı, dargınların barıştığı, 11 ayın sultanı Ramazan'da tuttuğumuz oruçların mükafat günüdür.

Ama ne yazık ki bu hoşgörü kimilerine uğramamış, hatta bayramlaşma davetini bile kin kusarcasına hayıflayanları görmek Ramazan ayının feyzinden yararlanmadığının göstergesidir.

Yıllarca bu hareketin sayesinde tanınmış, ismini, cismini bu harekete borçlu olan ve her fırsatta davaya olan inançlarını dile getirenler, ilk fırsatta tam anlamıyla hareketin liderini sırtından hançerlemişlerdir.

"Haçerlemiş" kelimesini ağır bulanlar olacaktır. Onlara kısaca şöyle anlatmakta fayda var;

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey Kocaeli Gebze'de ciddi bir kalp ameliyat geçirdiği gün, 544 delegenin imzasının olduğu kongre dilekçesini Genel Merkeze verenler, "544 imza topladık, hastaneye düştü, biraz daha toplasaydık geberirdi" diye el ovuşturanlara buradan yalnızca "Sırtından hançerleyenler" diyebiliyorum.

Eminim sizler bu davranışın hakkını verecek sözleri içinizden sarfediyorsunuzdur.

İşte o günlerden bu günlere, ülkücülüğün temeli ve gereği olan Lider, Teşkilat ve Doktrine sadakatle bağlı olanlar teşkilatlarına sahip çıkmış, Türk Milliyetçilerinin kalesinin zapt edilmesinin önüne geçmişlerdir.

48 yıllık hareketimiz geçmişte de buna benzer hadiseler yaşamış ama sonunda kazananın her zaman Ülkücü, Milliyetçi Hareket olduğunu unutmuşlardır.

Rahmetli Başbuğumuz merhum Alparsan Türkeş şöyle demiştir:
"Efendim ben de Ülkücüyüm, Ülkücülük kimsenin tekelinde değil, Anavatan'dayım. Efendim ben de Ülkücüyüm, Ülkücülük kimsenin tekelinde değil, Doğruyolcuyum. Efendim ben de Ülkücüyüm, Ülkücülük kimsenin tekelinde değil, Büyük Birlik Partisi'ndeyim. Halt etmişsiniz siz, Ülkücülük Milliyetçi Hareket Partisi'nde olur. Milliyetçi Hareket Partisi'nde olmayan ülkücü değildir. Ülkücülük MHP'nin tekelindedir."
Bu sözleri üzerine hala söz söyleme cüretini göstecek bir Ülkücü yoktur. Varsa da Ülkücü değildir.

Yeni parti kurma hevesinde olanlara, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in bu sözlerini iyi okumalarını tavsiye ederim.

"Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir" sözlerini bilen, bizimle ocağımızda bir ekmeği bölüşenler, ülkücülük hukukumuza nail olanların zaten yerleri ve yurtları bellidir.

Bu hukuku hiçe sayıp "Eve Dönmeme" kararı alan, kapının önüne koyulan, "Hançer Hareketi" mensuplarına, yeni partilerine "HANÇER PARTİSİ" ismini vermeleri isabetli ve anlamlı bir karar olacaktır.

Son olarak sözlerimi Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in sözleri ile bitirmek istiyorum:

"Geçmişten bugüne kök salan ülkülerimiz, geleceğe dair umutlarımız var. Bu ülke bir avuç soysuza, bu dava birkaç köksüze bırakılmaycak kutsal bir davadır."
Ne mutlu Türk'üm diyene.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Cantürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber