Haksızlıklar siyaseti!

SENE

; 2013'ün henüz ortalarıydı.

Uzun zamandır "tek başına" iktidar olan, o zamanlar henüz "metal yorgunluğu" yaşamayan AKP'nin Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney'in "Alanya Belediye Başkan Adayı" olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Alanya merkezde yaşıyordu, köklü bir aileden geliyordu, yüzü gülüyor, insanlara dokunabiliyor, insanlar ona dokunabiliyor, kısacası genç bir siyasetçide, üstelik bir ilçenin belediye başkan adayında olması gereken pek çok özelliği tek bünyede taşıyan nadir isimlerden biriydi.

Ve beklenen olmuştu, Güney'in ismi sadece yerel basında değil, ulusal tüm gazete, televizyon ve haber ajanslarında en güçlü "Alanya Belediye Başkan Adayı" olarak geçmeye, yazılıp çizilmeye başlamıştı.

Antalya merkezin yanı sıra 19 ilçesinin tüm AKP'li belediye başkan adaylarının isimleri her gün tüm ulusal gazete, televizyon ve haber ajanslarında yayınlanıyor, "İşte AKP Genel Merkezi'nin titizlikle, halk oylamalarıyla belirlediği isimler" denilerek "Alanya" ilçesinin karşısına "Hüseyin Güney" yazılıyordu.

Üfürmeyle, şişirmeyle, torpille değil, 8 senelik ilçe başkanlığında sergilediği performansın karşılığı olarak AKP Genel Merkezi, "Bizi Alanya'da en iyi Hüseyin Güney temsil eder" diyerek listeye yazmış, bunu el altından medyaya sızdırıp kamuoyunun nabzını tutmuş, "Güney" isminde herhangi bir sorun olmadığını görünce de aynı ismin her gün medyada yer almasının önünü açmıştı.

Güney'in Alanya Belediye Başkan Adayı olmasının AKP tabanı için iki önemli mesajı vardı.

Birincisi, "AKP'nin başarısı için çalıştığınız sürece en iyi konumlara, makam mevkilere getirilirsiniz" deniliyordu.

İkincisi, "Sadece AKP için çalışmanız yeterli değil. Halk arasında bir karşılığınız olmalı, halk sizi sevmeli ki biz de sizi bu makamlara getirelim, partimizi sizin aracılığınızla halkla buluşturup bütünleştirebilelim" mesajı veriliyordu.

Ulusal ve yerel medyada her gün "İşte AKP'nin Alanya Belediye Başkan Adayı" diye Hüseyin Güney'in ismi yazdıkça Hüseyin Güney de işin doğası gereği kendisini psikolojik olarak bu makama hazırladı, tüm kariyer plan ve projesini buna endeksledi.

Sonra ne mi oldu?

O günleri canlı olarak yaşayanlar bilir, yeni başlayanlar için yeniden anımsatalım.

Seçime kısa bir süre kala, AKP Genel Merkezi 81 il ve 800 küsur ilçenin adaylarını açıkladı, aylardır ulusal gazete, televizyon ve haber ajanslarında yer alan Antalya merkez ve 19 ilçesinden 18'inin tüm adayları tuttu, bir tek Alanya tutmadı, gece yarısı operasyonuyla Hüseyin Güney'in yerine Hasan Sipahioğlu isminin monte edildiği iddiası aylarca konuşuldu, gece yarısı operasyonuyla isminin monte edildiği ileri sürülen Hasan Sipahioğlu, 30 Mart 2014'te yapılan seçim operasyonunda MHP'li Adem Murat Yücel'e yenilip, "Alanya Belediyesi'ni Seçimle AKP'li Yapamayanlar" kadrosundaki yerini aldı.

Hüseyin Güney'in aylarca aday olarak isminin tüm ulusal basında yer almasına rağmen, Ankara'daki üst düzey pek çok AKP'linin "Alanya adayı sensin, git çalış" demesine rağmen isminin son anda silindiği iddiaları, Alanya'da AKP'nin "Haksızlıklar Siyaseti"nin ilk perdesidir.

Alttan gelen, sahada gece gündüz çalışan AKP'liler "Demek ki biz de yıllarımızı partiye versek ismimiz bir gece yarısı operasyonuyla silinebilir, emeklerimiz boşa gidebilir" demesin diye Büyükşehir Koordinatörü yapılan Güney, "Haksızlıklar Siyaseti"nin ikinci perdesinde yine başrol oynamış, 2015 Genel Seçimleri öncesi ismi haftalarca "Antalya Milletvekili Adayı" olarak geçmesine rağmen yine bir gece yarısı operasyonuyla isminin listeden silindiği iddia edilmiş, yerine İstanbul'dan ithal edilen, baba tarafından Alanyalı oluşu gerekçe gösterilen, muhalefet partilerince "Güllerpınarı'nda tek başına salsan şehir merkezine gelemez, kaybolur" denilerek eleştirilen Sena Nur Çelik, "son dakika operasyonu" ile aday gösterilip seçtirilmiştir.

"Haksızlıklar Siyaseti"nin üçüncü perdesi ise dün bu kez Büyükşehir Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ'a reva görülmüştür.

2009-2014 yılları arasında, doğup büyüdüğü Emişbeleni'nde belediye başkanlığı yapan, yönettiği beldenin Büyükşehir Yasası ile kapatılmasının ardından 30 Mart 2014 sonrası "Koordinatör Yardımcısı" olarak görevlendirilen Uludağ, hayli komik bir gerekçeyle, "tasarruf tedbirleri" adı altında görevden alınmış, üstelik bu karar kendisine a4 kağıdına yazılı bir fotokopi ile bildirilmiş, tebligatın orijinali bile gösterilmemiştir.

Lütfen buraya dikkat!

Alanya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na en yakın üç beş isimden biri olan, bir zamanlar "Çavuşoğlu'nun Prensleri" olarak anılan grupta yer alan, Sayın Bakan'la görüşmek için araya aracı koymayacak kadar samimi olan Nurettin Uludağ'ın hangi "tasarruf tedbiri" ile görevden alındığını elbette zaman gösterecektir.

Şahsım adına, bugüne dek "Koordinatör Yardımcısı" olarak canla başla çalışan, kendisinin de söylediği gibi 7/24 halka hizmet eden Nurettin Uludağ'ın aldığı maaştan, odasında yaktığı ampulden, çalıştırdığı klimadan, misafirlerine ikram ettiği çaydan kahveden tasarruf etmek için alındıysa bu karar, kusura bakmayın ama bu gerekçeyi bırakın 77 yaşındakileri, Alanya'da 7 yaşındaki çocuk da yemez, yutmaz.

Alanya'da bir süredir Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e karşı devam eden olumsuz propagandaların, bu tür "Haksızlıklar Siyaseti" ile sadece muhalefet partilerinde değil, AKP içinde de artmaması en büyük temennimiz.

"AKP için, AKP'li belediyenin başarısı için gece gündüz çalışsan bile bir gün ansızın tasarruf tedbiri gibi komik bir gerekçeyle görevden alınabilirsin" anlayışı tabana bir yerleşirse, emin olun, gün gelir tabanda çalıştıracak adam bulamazsınız.

Yok, "tasarruf tedbiri" ifadesi işin kılıfıysa ve Sayın Bakan'a en yakın isimlerden biri olan Uludağ'ın görevden alınmasında başka bir "gerekçe", "plan proje" veya "mesaj" var ise bu kararın altına imza atanlar da bunu kamuoyuna açıklamakla yükümlüdür.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber