Sıcak Duş Yalnızlığa İyi Geliyor!

Sıcak suyla banyo yapmak fiziksel rahatlamaya ek olarak duygusal olarak da daha iyi hissettiriyor. Özellikle yalnızlık hissi yaşayanlar veya yakın zamanda arkadaş grubundan dışlananların daha fazla banyo yaptığı ve daha sıcak suyu tercih ettiği tespit edilmiş

ARAŞTIRMALAR  kendilerini yalnız hissedenlerin, daha sık duş aldığı ve daha uzun duşta kaldığını tespit ediyor. Ayrıca daha sıcak su tercih ettikleri de saptanıyor” diyen Psikiyatrist Emre Tan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. Yalnız kişilerin daha az sosyalleştiğini ve daha uzun süre evde olduklarını düşündüğümüzde, diğer insanlara göre daha sık ve uzun süre duş almaları çokta garipsenecek bir durum değil. İşin ilginç tarafı, bu kişilerin sıcak suyu daha çok tercih etmesi. Bunun nedenleri araştırıldığında karşımıza şunlar çıkıyor. Fiziksel sıcaklık, insanın ilk ve en temel gereksinimlerinden olan güven hissi uyandırıyor. Güven hissi ise, bizi anlayacak, bizimle ilgilenecek ve bize zarar vermiyeceğinden emin olduğumuz insanların varlığıyla ilişkilidir. Yalnızlık ise dışlanma, beğenilmeme, yeteri kadar paylaşımda bulunamamadan kaynaklı güvensiz ve olumsuz duygular oluşturmaktadır. Sonuç olarak yalnız insan, yalnızlığın yarattığı olumsuz ve güvensizlik duygularını sıcak suyun yarattığı güven duygusuyla gidermeye çalışıyor. Ve bu durum bilinçsizce farkında olmadan oluşuyor. Yani kişi bilmeden kendi yarasına derman bulmaya çalışıyor. Bunu tüm yalnızlık hisseden insanlara bir çözüm gibi öneremeyiz. Neden yalnız olduklarını, anlaşılamama, ilişki kurup sürdürememe problemlerini daha köklü sebepleriyle araştırmaları etkili ve gerçekçi olacaktır. Fakat en azından sıcak suyla sıkça duş almayı, yalnızlık hisleriyle başetmede kullanabilecekleri küçük bir yöntem olarak belirtebiliriz.

30 Nis 2017 - 16:03 - Kadın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber