Yüzlercesi öldü! Geri çekiliyorlar

IŞİD terör örgütünün Kobani'deki bazı mevzilerinden geri çekildiği belirtildi. IŞİD kentin kontrolünün yüzde 20'sini kaybetti. Ancak Pentagon'dan gelen açıklamaya göre Kobani'nin hala düşme riski var

BBC'ye konuşan Kobani'deki Kürt yetkili İdris Nassan son günlerde IŞİD'in şehrin yüzde 20'den fazlasının kontrolünü kaybettiğini söyledi. BBC Türkçe'nin haberine göre Nassan, Kobani'nin doğusunda ve güneydoğusunda YPG güçlerinin IŞİD'in çekildiği bölgelere girip yeni mevziler kurmaya başladığını ifade etti. ABD savunma yetkilileri ise ABD önderliğindeki hava saldırıları yoğunlaşırken Kobani etrafında yüzlerce militanın öldürüldüğünü söylüyorlar. Türkiye - Suriye sınırında bulunan BBC muhabiri Kasra Naji, Kürtler arasında bir iyimserliğin olduğunu ve birkaç gün içerisinde IŞİD'i Kobani'den tamamen atabileceklerini düşündüklerini aktarıyor. Naji, Koalisyon güçlerinin son günlerde Kobani'nin tek bir bölgesini hedef almasının "IŞİD'in elinde tuttuğu son bölge" yorumlarını ortaya çıkardığını da ifade ediyor.
"KOBANİ'NİN DÜŞME RİSKİ HALA VAR"
'Kobani'nin düşme riski hâlâ var' Ancak ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü John Kirby, IŞİD'e karşı elde edilen tüm kazanımlara karşın Kobani'nin düşme riskinin hâlâ mevcut olduğunu da ifade etti. Kirby, "IŞİD Kobani'yi istediğini net biçimde gösteriyor ve bölgeye yeni militanlar sevk etmeye çalışıyor" dedi. ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin koordinatörü emekli general John Allen ise, "Kobani'de IŞİD'e karşı direnen güçlerin zaman kazanması için ilave hava desteği gerekiyordu, biz de bunu sağlıyoruz" dedi.
OBAMA LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ Dün bir telekonferans gerçekleştiren Avrupalı liderler ve ABD Başkanı Barack Obama, Irak ve Suriye'de IŞİD'in ilerleyişini durdurmak için daha fazlasını yapma konusunda mutabakata vardı. İngiltere Başbakanı David Cameron'un makamı tarafından yapılan açıklamada, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinin Irak ve Suriye'de "kapsayıcı bir politik yaklaşım" ve yerel güçlerin eğitime desteği hızlandırmaya karar verdikleri belirtildi.

16 Eki 2014 - 12:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber