Yıldırım: Irak alçak terör örgütü PKK'ya yataklık yapmasın!

Başbakan Binali Yıldırım canlı yayında NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor

Yıldırım'ın açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle:
"(MUSULDA'Kİ operasyon) Koalisyon güçleri  içerisinde hava ve kara unsurları var. Hava unsurları içerisinde Türkiye yer  alacak. Bir hava harekatında ihtiyaç duyulduğunda bizim uçaklarımız da operasyona  katılacak. Burada bir tereddüt yok, mutabakat sağlanmış durumda. Kara  operasyonunda zaten şu anda Irak'ın resmi askerleri, polisi, güçleriyle  Peşmergeler doğrudan yer alıyor. Ayrıca bizim Başika kampında eğittiğimiz Ninova  Muhafızları var. Irak içerisinde diğer milis gruplar var. Dolayısıyla şu anda  koalisyon güçlerinden doğrudan operasyonda yer alan başka ülke unsurları yok. ABD  lojistik destek veriyor, arka planda Amerika da yer alıyor. Dolayısıyla kara  harekatında şu anda bizim, aktif olarak operasyonların içerisinde yer almamızı  gerektirecek bir durum söz konusu değildir."
"Amaç eğer DAEŞ'i Irak'tan temizlemekse tam da orda bizim askeri varlığımız bunu yapmaktadır. Irak'ın sürekli olarak 'Türk askerinin ne işi var?' demesinin başka ülkelerin baskısıyla yapıldığını düşünüyorum.
Yeni Kerbala'lar oluşmasın. Böyle bir tehlike var. Buradan çıkacak mültecilerin Türkiye'ye gelmesi demek mevcut üç milyonun üzerine bir milyon insan daha koymak demektir. Biz bu işe kayıtsız kalamayız.
Irak'tan gelecek her türlü mezhep katliamına, göçe, törere karşı Türkiye gerektiği zaman müdahale etmekte tereddüt etmeyecektir. Irak bize laf edeceğine alçak terör örgütü PKK'ya yataklık yapmasın!"
"DEAŞ'ı sınırımızdan uzaklaştırdık. Benzer şeyi  Irak'ta da şartlar icap ederse yaparız. Tereddüt olmasın. Irak'taki sınır  bölgemizde arazi şartları çok zor, tamamen derin vadiler, dağlar. Dolayısıyla  oradan mülteci geçişi çok zor, buna da rıza gösteremeyiz çünkü onlar arasında  terör unsurları karışıp geçme riski çok yüksek. O yüzden Kuzey Irak Bölgesel  Yönetimi'nin kontrolündeki bölgede, güvenli bir alan oluşturmak daha akıllıca.  Ona yönelik tedbirlerimiz var."

22 Eki 2016 - 22:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber