Yeni cezaevi yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı!

Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliğinde Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı

BUNA göre, yapılan değişiklikle ilgili yönetmeliğin 6'ncı maddesinde yer alan "cezalarının" ibaresi "cezaları on yıldan az olanlar bir ayını, on yıl ve yukarı olanlar ise" olarak değiştirildi.

Yönetmeliğin 8'inci maddesi birinci fıkrasının (c) bendi ise "haklarında iyi hal kararı verilse bile, 5275 sayılı Kanun'un 44'üncü maddesinde sayılan eylemlerden dolayı toplam 5 ve daha fazla hücreye koyma cezası alıp, son hücreye koyma cezasının kaldırılması üzerinden 1 yıl geçmemiş olanlar" şeklinde değiştirildi.

Aynı Yönetmeliğin 13'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, açık kurumda cezası infaz edilmekte iken; firar suçu hariç kınama dışında disiplin cezası verilmek suretiyle kapalı kuruma iade edilenler, disiplin cezasının kaldırılma tarihinden itibaren, yönetmelikte aranan diğer şartlara uyduğu takdirde açık kuruma ayrılabilecek.

Açık kurumda cezası infaz edilirken ilk kez firar edip yakalanan ve hücreye koyma disiplin cezası verilerek, kapalı kuruma iade edilen hükümlüler, disiplin cezasının kaldırılmasından itibaren yönetmelikte aranan diğer şartlara uyduğu ve bir daha firar etmeyeceği değerlendirildiği takdirde açık kuruma ayrılabilecek.

Açık kurumdan ikinci kez firar eden hükümlüler hakkında ise bu yönetmeliğin 8'inci maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi hükmü uygulanacak.

22 Şub 2017 - 15:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber