Yeni canlı bombalarda PYD gölgesi

Ankara’da 28 can alan terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada PYD-YPG bağlantısı ortaya çıkarken, istihbarat birimlerinin Kobani’den 2 canlı bomba eylemcisinin Türkiye’ye geldiği tespitini yaptığı ortaya çıktı

İSTİHBARAT

birimleri, PYD lideri Salih Müslim’e bağlı Kürt grupların canlı bomba eylemlerinin hazırlanmasına yardım ettiği yönünde yazışmalar yaptı.

Bombalı araç eylemini gerçekleştiren terörist Salih Neccar’ın Kobani’den geldiğinin anlaşılması, dikkatlerin bu bölgeye yönelmesine neden oldu. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, istihbarat birimleri saldırıdan önce Kobani bağlantılı 2 canlı bombanın varlığını belirledi. Şubat ayının ilk haftasındaki tespitlerde, Kobani’de örgütsel faaliyet yürüten ve Serfinaz kod ismini kullanan Ramazan Turan’ın mayınlama ve sabotaj konularında uzman olduğu saptandı.

Uyarı yazısı gitti

Yine aynı bölgede faaliyet gösteren, Soren ve Dalika kod adını kullanan Recep Eken’in bu yılın bahar aylarında Türkiye’de ses getirecek nitelikte eylem planladığı belirlendi. Eken’in intihar ya da bombalı saldırı eylemi yapabileceği kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün il emniyet müdürlüklerine gönderdiği uyarı yazısı sonrasında Ankara Valiliği harekete geçti.

Valilik, iki canlı bomba bilgisi sonrasında özellikle TBMM, askeri yerleşkeler, yabancı ülke temsilcilikleri, turistik alanlar, Esenboğa Havalimanı, hassas bölgeler, AVM’ler, ulaşım araçları, miting alanları, ibadet yerleri. metro istasyonları, kamu binaları, polis ve askeri noktalar ile halkın yoğun olarak bulunduğu alanlardaki güvenlik önlemlerini artırdı. Bu bölgelerde sivil ve resmi polisler görevlendirildi.

Hedef metropoller

Benzer konudaki başka bir yazıda ise, PKK adına Kobani’de faaliyet göstermekteyken Şırnak’ın Uludere ilçesine gelen Mordem kod adlı İrfan Bakır’ın, Suriye’deki örgüt yöneticilerinin talimatıyla, örgütsel faaliyetlerde bulunmak ve eylem yapmak amacıyla metropol kentlere gönderileceği açıklandı.

Türkiye’ye yönelik terör eylemlerine destek vermediğini açıklayan PYD lideri Salih Müslim’e bağlı Kürt grupların canlı bomba eylemcilerine destek verdiği yönünde bilgilere ulaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 6 Ocak’ta tüm il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıda, 14 kişinin isimleri tek tek sayıldı. Buna göre, Süheyl Muhsin, Mezil Yunis, Haydar İsa, Ali El Ali, Huhayyed Muhayyar, Nadir İbrahim, Leys Muhiddin, Basil Meyve, Tarık Karam, Zahir Hahıf, HASAN Mansur, Ferid Bekir, Sehnan Seyya ve Rainiz Haydar adlı kişilerin Salih Müslim’e bağlı Kürt grupların yardımı ile hazırlandıkları, bu kişilerin yılbaşı ve sonrasında güvenlik zafiyeti oluşturmak ve eylem yapmak için Türkiye’ye giriş yaptıkları bilgisine yerverildi.

Havaalanında eylem

Aynı yazıda, PYD’ye bağlı faaliyet yürüten Bessam Said Hasraf’a bir eylem görevinin verildiği, eylemin Türkiye’de bulunan havalimanlarından birisine, özellikle Türkiye’ye Avrupa ülkelerinden ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin engellenmesi amacıyla planlandığı kaydedildi.

20 Şub 2016 - 09:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber