Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı başladı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreni başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar da törene katılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı başladı
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı başladı
+5
Haber albümü için resme tıklayın

KÖPRÜNÜN  açılış töreni öncesinde güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile törene katılıyor.

Tören için havadan, karadan ve denizden önlem alındı. Jandarma helikopteri köprü üzerinde sürekli uçuş yaparken, köprüye karşı yapılacak olası saldırı ihtimallerine karşı da ayrıca üs bölgelerine uçaksavarlar ve radar sistemi yerleştirildi.

Bir savaş gemisi ve sahip güvenlik ekipleri de boğazda tur atarak güvenliği sağlıyor.

Törende ayrıca Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’ne (JAKEM) bağlı 6 atlı jandarma, tören alanına giren vatandaşların geçiş güzergahında güvenlik önlemi aldı.

Rekor bir sürede yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, 320 metreyi aşan kule yüksekliği ile eğik askılı köprü sınıfında dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü ve bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprüsü olacak.

Açılış öncesinde keskin nişancılar da köprünün civarında mevzi aldı.

Jandarma helikopteri de civarda devriye gezdi.

26 Ağu 2016 - 17:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber