Yaman çelişki

AKP'li Alanya Belediyesi su borusu parasını bile vatandaştan alırken, AKP'li belde belediyesi Oba, vatandaşın cebine el atmadan 3 milyon TL'lik yol yapımına başladı

AKP'Lİ AlanyaBelediyesi su borusu parasını bile vatandaştan alırken, AKP'li Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, belediye kaynaklarının yanı sıra İl Özel İdare ve hayırseverlerin katkılarıyla ismi 'Ölüm Yolu' olarak anılan 9 kilometre uzunluktaki yolu 4 metreden 20 metreye genişletiyor. Hatipoğlu, "Yapımına 3 milyon TL harcayacağımız yol, 4 ayrı yaylaya güvenli ve rahat ulaşım sağlayacak" dedi.

MHP: YUMAK ELİNE DOLAŞTI 

BELDE belediyelerde yapılan hummalı çalışmaların vatandaşı tatmin ettiğini, hatta pek çok beldede ilçe ayarında çalışmalara imza atıldığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, "Alanya'nın büyük ve yeni yollara ihtiyacı var ama kaldırım kenarları otopark haline getirilip geçici çözüm üretiliyor. Trafik sorunu kördüğüm oldu ve bu yumak Sipahioğlu'nun eline ayağına dolaştı" dedi.

CHP: AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ 

BÜYÜKŞEHİR Yasası'na rağmen belde belediyelerin hız kesmeden icraata devam ettiğini, AKP'li, MHP'li ve CHP'li belde belediyelerin sürekli proje ürettiğini söyleyen CHP Başkan Yardımcısı Avukat Erdoğan Toktaş, "Belde belediyeler adeta karınca gibi çalışıyor. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise tıpkı Ağustos böceği misali, ülke ülke gezip tozuyor. Alanya umrunda bile değil" dedi.

AKP’li Alanya Belediyesi’nin merkezî hükümetten ödenek almadan tamamen vatandaş kaynaklarıyla proje üretmesine yönelik tepkiler artarken, AKP’li Oba Belediyesi hem kendi hem İl Özel İdare hem de hayırseverlerin katkılarıyla Oba’da ismi ‘Ölüm Yolu’ olan 9 kilometre uzunluktaki yolu 4 metreden 20 metreye genişletti. Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, “Alanya’nın 4 yaylasına giden yolun açımında bizi teşvik edip destek veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
- Alper KUTAY
TOPLAM 6 mahalleden oluşan Oba’daki her mahallede yaz kış mutlaka bir çalışmanın devam ettiğini söyleyen Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, “Park, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları gücümüz nispetinde sürüyor. Başkanlığımızın ilk yıllarında Obagöl sahilini komple düzenledik, Obagöl sahilini parmakla gösterilir hale getirdik” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere bazı belde belediye başkanlarının teşvikiyle aslında hiç de programlarında olmayan bir çalışmaya imza attıklarını belirten Hatipoğlu, “Oba’nın kuzey kısmında kalan, belde sakinlerinin ‘Ölüm Yolu’ adını verdikleri yolda genişletme ve iyileştirme çalışması başlattık” dedi.

İSMİ ‘ÖLÜM YOLU’ OLMAKTAN ÇIKIYOR

Burasının, doğma büyüme Obalı bir vatandaş olarak kendisini bildi bileli hep tehlikeli olan, sürekli insanların araçlarıyla aşağıya uçtukları dar bir yol olduğunu ifade eden Hatipoğlu, “Oba’dan Asmaca Köyü’ne, oradan da Türbelinas, Taşatan, Gedevet ve Gökbel gibi yaylalara giden bu yol vatandaşlar için kestirme bir yoldur. Biz, Sayın Çavuşoğlu’nun teşviki ve belediye personelimizin gayretleriyle çalışmalara başladık. Toplam 9 kilometre uzunluğa, 20 metre genişliğe sahip yolda çalışmaların büyük çoğunluğunu tamamladık. Özellikle Sayın Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, bir dediğimizi iki etmediler, ne gerekiyorsa yaptılar. Bu yolun genişletilmesi ve iyileştirilmesi gerçekten çok zordu. Çünkü yüzde 80’i taş olan bir bölgeden geçiyor” diye konuştu.

‘HAYIRSEVERLER BÜYÜK KATKI VERDİ’

Oba’nın kuzeyindeki Babaoğlan adını verdikleri mevkide Kuşyuvası’ndaki uçurumları andıran kısımlar olduğunu ifade eden Başkan Hatipoğlu, “Oba Belediyesi’nin, İl Özel İdare’nin ve hayırseverlerin katkılarıyla zor gibi gözüken bir işi tamamladık. Mevcut hali 4 metreydi, şimdi en dar yeri 13 metre, normal genişliği 20 metre oldu. O bölgedeki arazilerin maddi değeri arttı, yaylalara ulaşım kolaylaştı, vatandaşın mazot parası yükü azaldı. Burada Oba Belediyesi, İl Özel İdare ve hayırseverlerin katkılarıyla toplam 3 milyon TL harcanacak. Özellikle hayırsever vatandaşlarımıza bizlere verdikleri akaryakıt desteği nedeniyle teşekkür ediyorum. Onlar hayrın kaçmaması için isimlerinin verilmesini istemiyor ama bu yolda emekleri çok büyük” dedi.

'SANA DUACIYIZ'

OBA’DAN yaylalara giden yolun genişletme çalışmalarını dün yerinde inceleyen Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, Asmaca Köyü’nün eski muhtarı Mustafa Zafer ile sohbet etti. Asmaca Köyü’ne giden yoldaki iyileştirme çalışmaları nedeniyle Başkan Hatipoğlu’na teşekkür eden Zafer, “30 yıl muhtarlık yaptım, göreve gelen her başkana defalarca bu yolu söyledim ama ilgilenen olmadı. Bu yol ile ilgilenen ilk başkan sen oldun, bizi büyük bir zulümden kurtardın. Sana her gün duacıyız” dedi.

29 Ağu 2013 - 00:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber