'Vur' emri verildi

Terör örgütü IŞİD ve PKK’nın Türkiye’de eylem yapıp polis şehit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teyakkuza geçti

Diyarbakır2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na daha önce sevk edilen 10 uçağın ardından önceki gün tekrar Eskişehir, Balıkesir, Malatya ve Amasya Merzifon’dan F-16 savaş uçağı takviyesi yapıldı. Yaklaşık 22 F-16 savaş uçağının geldiği Diyarbakır askeri havaalanında hareketlilik hız kesmiyor. Günde 3 kez olmak üzere Suriye ve Irak sınır hattı sürekli gözlem altında tutuluyor. Diyarbakır’dan havalanan F-16 savaş uçakları Türkiye-Suriye sınırı ve Türkiye-Irak sınırı boyunca keşif uçuşu yaparak tespit edilen bölgeler vuruluyor. Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, Suruç saldırısı ve metropol kentlerde gerçekleşen PKK saldırıları sonrası bölgeye hem asker hem de F-16 savaş uçağı sevkiyatının yapılacağı belirtildi.

 

F-16 PİLOTLARINA ‘VUR’ EMRİ VERİLDİ

 

Yapılacak operasyonun son 10 yılın en kapsamlı operasyonu olacağını aktaran askeri yetkililer, F-16 savaş uçağı pilotlarına ‘Vur’ emrinin verildiğini ve karadan ise yetkilerin valilik aracılığıyla yürütüleceği aktarıldı. Öte yandan Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde takviye gelen uçaklarla birlikte hangarlardaki hareketliliğin artması dikkatleri çekti.

 

ABD İNCİRLİK’TEN SONRA DİYARBAKIR ÜSSÜNE DE TALİP

 

Suriye’deki gelişmeleri yakından takip eden ABD bir süre önce müttefiği olan Türkiye ile Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nün kullanılması için anlaşmaya varmış ve İncirlik üssünden IŞİD mevzilerini vurmak için ABD uçaklarının kalkışına izin verilmişti. Bu anlaşmanın ardından Ortadoğu için büyük öneme sahip olan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın göz bebeği olarak anılan Diyarbakır’daki askeri üsse de ABD’nin talip olduğu belirtildi. Askeri yetkililer, ABD Dişişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nün de ABD uçaklarına açılması için yoğun bir çaba gösterildiği belirtildi. ABD’nin anlaşma yapmak için büyük gayret sarf ettiği Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nün ABD uçaklarına açılması ile IŞİD mevzilerinin Türk jetleri ile birlikte ABD savaş uçakları tarafından da vurulacağı bildirildi.

ABD yetkililerinin Diyarbakır hava üssünü ısrarla istediklerini belirten askeri yetkililer, önümüzdeki günlerde bu üssün de ABD uçaklarının kullanımına açılabileceğini kaydetti.

 

PKK VE IŞİD MİLİTANLARI SINIRDAN TÜRKİYE’YE GRUPLAR HALİNDE GİRİYOR

 

Son günlerde yaşanan olayların ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu bulunan F-16 savaş uçakları Irak ve Suriye sınırlarındaki hareketliliği gözetlemek için sürekli olarak keşif uçuşları yapmaya başladı. Savaş uçakları ile birlikte Irak ve Suriye sınır hattı İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından an be an takibe alındı. Savaş uçakları ve İHA’lar tarafından kaydedilen görüntüler Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki hareket merkezi ile aynı anda Genelkurmay Başkanlığı’nda kurulan birimler tarafından anında izlenirken, yapılan gözetlemelerde Türkiye’ye gruplar halinde örgüt mensuplarının giriş yaptığı tespit edildi. Son gelişmelerin ardından PKK’nın Kuzey Irak sınırında bulunan kamplarından gruplar halinde silahlı militanlarının Şırnak ve Hakkari kırsalı üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı, ayrıca Suriye sınırından da aynı şekilde silahlı IŞİD militanlarının Gaziantep, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa kırsalından Türkiye’ye girdikleri tespit edildi.

Terör gruplarının sürekli olarak Türkiye’ye giriş yapmasının ardından sınır hatları başta olmak üzere bölge genelinde hava ve karadan askeri hareketlilikler de arttı. Alınan istihbaratları değerlendiren Türk Silahlı Kuvvetleri, terör gruplarının giriş yaptığı bölgelere havadan savaş uçakları ile karadan ise askerlerle takviye ettiği belirtildi.

25 Tem 2015 - 18:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber