Vatandaşa yok Başkent'e var

İmar Planı'nda 4 kat olan Başkent Üniversitesi'ne ait araziye 'Diyaliz Hastanesi' yapmak için talep edilen 5 kata onay verildi

Kerim TOKSÖZ

OBA Belediye Meclisi, AKP'li Emin Hatipoğlu'nun başkanlığında dün 2013'ün ilk toplantısını yaptı. 3.5 dönüm arazide Vergi Dairesi Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü'nün ortaklaşa yapacakları yeni hizmet binası için talep edilen İmar Planı tadilatını onaylayan Oba Belediye Meclisi, AKP'li Ali Yardım'ın başkanlığını yaptığı İmar Komisyonu'nda onaylanan Başkent Üniversitesi'nin “Diyaliz Hastanesi yapacağız. İmar Planı'nda 4 kat olan bu arazide 5 kat yapalım” talebini görüştü. AKP'li Mükerrem Babaoğlu'nun çekimser, diğer üyelerin oyuyla Oba Meclisi, Başkent Üniversitesi'nin bu talebini kabul etti. Oba Meclisi'nin kararı, salı günü yapılacak olan Alanya Belediye Meclisi'nde yeniden görüşülerek, karara bağlanacak.
ALANYA MECLİSİ RED ETMİŞTİ
Başkent Üniversitesi'nin 'Diyaliz Merkezi' yapımı için 5 kat talebini 2012'nin kasım ve aralık ayındaki meclis toplantılarında görüşen Alanya Belediye Meclisi'nde CHP’li Meclis Üyesi Fevzi Alaattinoğlu çekimser, AKP'li üyelerin ret, bağımsız meclis üyesi Kemal Babaoğlu’nun ise evet oyu kullanmıştı. Başkent'in talebi ret edilmişti. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Buraya sağlık hizmeti verecek bir tesis yapılacak. Bence imarını konut alanından sağlık alanına çevirelim” dedi. Sipahioğlu’nun bu ısrarı üzerine konunun İmar Komisyonu’nda yeniden incelenmesi için tadilat talebi müzakeresi, 2013'ün Ocak ayında meclise ertelenmişti.
REİSOĞLU OLAYININ GEÇMİŞİ
Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı merhum Dr. Latif Kemal Reisoğlu, 2004 yılında Alanya Belediye Başkanlığı'na bir dilekçe sunarak “Bektaş Mahallesi'nde 1.330 metrekare arazim var. Bu arazimi huzurevi yapımı için bağışlıyorum. Buraya huzurevi yapın ve adını da ‘Rahime Reisoğlu’ koyun” dedi. Reisoğlu'nun bu talebini meclise taşıyan Başkan Sipahioğlu, 2004'ün Aralık ayında Reisoğlu'nun huzurevi talebinin yerine getirilmesi için meclisten karar aldırdı.
VE HUZUREVİ YAPIMI BAŞLADI
Sipahioğlu, Reisoğlu'nun talebiyle 2005 yılında 1.330 metrekare arazide Huzurevi Projesi'ni uygulamaya başladı. Huzurevinin kaba inşaatı tamamlanınca, Reisoğlu’nun arazilerini bağışladığı Reisoğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı yönetimindeki Haberal Ailesi’nden itiraz geldi. Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi’ni de Reisoğlu’nun bağışladığı arazi üzerine yapan Haberal Ailesi “Huzurevi arazisi Reisoğlu Vakfı'nındır” diyerek mahkeme kararıyla huzurevi inşaatını durdurdu.
KONU KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
İddiaya göre, huzurevini Alanya’ya kazandırmak isteyen Sipahioğlu, Haberal Ailesi ile uzlaşma yolu aradı. Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi yönetiminin bu arsaya huzurevi yapımına karşılık, Oba beldesi, Babaoğlu Mahallesi'ndeki 4 kat imarlı arazilerindeki inşaat hakkının 5 kata çıkarılması ve bölgede kat çizgisinin kaldırılması yönünde talepte bulunduğu iddia edildi. Tazminat davasıyla karşı karşıya kalmak istemeyen Başkan Sipahioğlu ise bu talebi görüşülmesi için İmar Komisyonu'na sevk etti. Talebi inceleyen İmar Komisyonu Başkanı AKP’li Adil Okur, üyeler Mustafa Berberoğlu ve Serhat Kayış, “Bu talep, İmar Kanunu'na aykırıdır” dediler. CHP'li Üye Fevzi Alaattinoğlu ve Bağımsız Üye Kemal Babaoğlu ise, araziye Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi tarafından Diyaliz Merkezi inşa edileceğini söylediler. Bu noktada, Sipahioğlu’nun “Başkent’in talebini onaylayın, sıkıntıya girerim” dediği, AKP’li üyelerin ise direndiği ileri sürüldü.
BAŞKENT’İN AÇILIŞINA KATILMAMIŞTI
Dönemin Devlet Bakanı Edip Safder Gaydalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Turizm Bakanı Erkan Mumcu ve Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın 2000'de açılış kurdelesini kestiği Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi'nin açılışına katılmayan Başkan Sipahioğlu, o tarihte “Hastanenin 500 metrekaresi kaçak. Önce o kaçak bölümleri yıksınlar. Biz kaçak bölümlerle ilgili encümende yıkım kararı aldık. Bu nedenle açılışına katılmadım” demişti.

#

04 Oca 2013 - 00:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber