Valilikten açıklama geldi: Okullar yarın tatil

İstanbul'da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden çarşamba günü okullar 1 gün tatil edilmiştir" denildi

İSTANBUL'DA okullar yoğun kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden çarşamba günü okullar 1 gün tatil edilmiştir" denildi. İstanbul Valiliği, kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden, yarın okulların tatil edildiğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Ayrıca, İstanbul ilinde mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda Valiliğimizce uyarılmıştır. Yağan kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın;

-Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları,

-Trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları,

-Kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,

-Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir."

17 Şub 2015 - 23:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber