Ünlü oyuncular Alanya’da

ÖNCEKİ akşam Alanya Kültür Merkezi'nde, Tuncay Özinel'in yazıp yönettiği "Hırsızistan" isimli müzikli güldürü oyunu sahnelendi.

- Tolga ŞİLİL
 Oldukça geniş kadroya sahip olan oyunda rol alan Arda Esen, Kamuran İnselel, Ali Yaylı, Eray Yasin Işık, Esme Duman, Burcu Moripek, Kerem Keskin, Tuncay Özinel, seyirci tarafından ayakta alkışlandı. Özinel çalışmaları hakkında, yeni yıl-tatil demeden Türkiye'yi karış karış geziyoruz diyerek, Alanya'da tiyatroya gösterilen değeri çok iyi bildiğini belirtti. Özinel, "Oyunumuz, gerçekte var olmayan hayali bir ülkede geçiyor. Bu ülkede hırsızlar, huysuzlar ve sahtekarlar el üstünde tutulurken, diğer tarafta dürüstçe ve namuslarıyla yaşayan insanlar hep ikinci sınıf vatandaş olarak değerlendiriliyor. Tiyatro biraz da abartma işidir. Bizler de elimizden geleni bu oyunumuzda sergiledik. Oyunumuz hazırlanışında biraz da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dosyalarından faydalandık. Kendisine bu konuda yardımlarından dolayı da teşekkür ediyoruz. Her kesimden insanın tiyatroya önem göstermesi bizim için çok değerlidir. Çünkü tiyatro medeniyet demektir. Ben 16 yaşında başladığım tiyatroda 53 yılı geride bıraktım. Bu güzel ülkemin insanları beni 53 sene beslediler, sağ olsunlar. Bu kadar zaman içerisinde tiyatroya olan ilgi belli dönemlerde azaldı veya arttı fakat bu ülkenin insanları tiyatroyu her zaman yaşattılar. Son dönemlerde, özellikle 80'lerden sonra tiyatro biraz paranın eline yenik düştü. Para gücü olan insanlar artık söz sahibi oluyorlar" dedi. Uzun yıllardır profesyonel tiyatroculuk yaptıklarını belirten oyunculardan Eren ve Yaylı da tiyatronun hiçbir zaman bitmeyeceğini belirterek, "Tiyatro izleyicisi hiç de azımsanacak gibi değil, fakat devlet desteği konusunda biraz sıkıntılar var. O yüzden televizyonculuk veya seslendirme gibi tiyatroyu ek işlerle desteklemek durumunda kalıyoruz. İzleyicilerimiz bizi hoş görsünler" dediler.

#

31 Ara 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber