Üniversiteliler harekete geçiyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü, Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerine bisiklet dağıttı

Uğur KANBEROĞLU
 
ALKÜ,
Sağlık Bakanlığı işbirliği ile "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilerin fiziksel aktivitelerine katılımının teşvik edilmesi amacıyla gönderilen bisikletlerden 60'ını Akseki Meslek Yüksekokulu’na teslim etti. 
‘BİSİKLET KULLANIMINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ’
ALKÜ öğrencilerini fiziksel aktivitelere teşvik etmek istediklerini ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı “Bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığımızın üniversitemize teslim ettiği 300 bisikleti merkez kampusumuzda ve komşu ilçelerdeki meslek yüksekokullarına teslim ettik. Bu uygulama ile hem gelecek nesillere daha yaşanabilir sağlıklı bir çevre bırakmak, hem de öğrencilerimizi spora teşvik etmek istiyoruz. Bisikletler için Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Akseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Köse ise, yaptığı açıklamada, öğrencilerin sportif aktivitelerini önemsediklerini söyledi. Üniversite olarak teslim alınan bisikletlerin en etkin biçimde kullanılması için çaba göstereceklerini belirten Köse "Üniversitelerin toplumda her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, gerek eğitim faaliyetlerimizi, gerekse fiziki altyapımızı bu çerçevede oluşturmaya gayret ediyoruz" dedi. Köse, bisikletlerin yeterli fiziksel aktivite içinde olmayan öğrencileri sağlıklı yaşama teşvik edeceğine inandığını dile getirdi.

30 Nis 2017 - 23:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber