Ümit Özdağ'a da disiplin yolu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “parti disiplinine aykırı açıklamaları” nedeniyle Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın “kuvvetle ihtimal” disipline sevk edileceğini söyledi. Kongre tartışmaları sürecinde Genel Başkan adaylığını açıklayan Özdağ, Al Jazeera’ye “Şimdilik değerlendirme yapmayacağım” dedi

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi’nde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından parti içi muhalefet ve kongre tartışmaları şimdilik rafa kalktı, tartışmaların “ateşi” söndü. Ancak Genel Merkez, muhalefet kanadında yer alan bu isimlerin açıklamalarını mercek altına almaya devam ediyor.
Bir süre önce Genel Başkan adaylarından Meral Akşener Merkez Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilmişti.
Şimdi yine Genel Başkan adayları arasında yer alan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da disiplin yolunda. Al Jazeera’ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, belli çevrelerin MHP’nin görüş ve düşüncelerine karşı faaliyetler içine girdiğini, bunu parti içinde yapanlardan birinin ise Ümit Özdağ olduğunu söyledi.
Yalçın şu ifadeleri kullandı:
“Ümit Özdağ’ın parti politikalarının tersine gerek Halk TV’de gerek televizyon ve gazetelerde farklı görüşler beyan ederek parti disiplininin dışına çıkması da dikkatlerimizden kaçmıyor. Muhtemelen bu davranışlarından dolayı kendisi de disipline sevk edilecektir. Kuvvetle ihtimal sevk edilme ihtimali mevcuttur.” Özdağ: Değerlendirme yapmayacağım Al Jazeera, bu açıklamanın ardından Ümit Özdağ’ı aradı. Yalçın’ın açıklamasını Al Jazeera’den öğrenen Özdağ, “Şimdilik bir değerlendirme yapmayacağım” demekle yetindi.
MHP’de kongre tartışmalarıyla başlayan muhalefet sürecinde disipline sevk edilen ilk Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ değil. Bir süre önce iddialı adaylardan Meral Akşener disiplin süreci sonunda partiden ihraç edilmişti. Akşener, bu kararı yargıya taşıdı. Bir diğer Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ise daha önce partiden ihraç edilmiş ancak yargı kararıyla geri dönmüştü.

20 Eki 2016 - 14:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber