Türkiye 'Rus uçağı' düşürdü! Turizmci şokta

Suriye politikaları bakımından muhalif olan Türkiye ve Rusya arasındaki gerginlik, bu sabah bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesiyle had safhaya tırmandı. Seneye Rus turist bekleyen turizmciler diken üstünde

SURİYE

sınırında, Rusya'ya ait bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. Genelkurmay Başkanlığı, Türk F-16'larının sınır ihlali yapan uçağı düşürdüğünü doğruladı. Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Bayırbucak bölgesine düşen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu açıklandı. Uçakta bulunan iki pilot ise paraşütle atladılar.

'HAVA SAHASI İHLALİ YOK'

Rusya Savunma Bakanlığı "Suriye'de düşürülen Su-24 tipi Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediğini" öne sürdü. Kremlin'den gelen ilk açıklamada ise "Rus uçağının Suriye'de düşürülmesinin çok ciddi bir olay olduğu" belirtildi. Bakanlık açıklamasında, "Uçağın tüm uçuş boyunca Suriye sınırları içerisinde olduğunu kanıtlayabiliriz" iddiasında bulunuldu. Açıklamada "Tahminimize göre karadan atılan füzeyle vurulan SU-24 savaş uçağı Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait. İlk araştırma sonucunda, uçağımızın Suriye hava sahasında 6 bin metre irtifada bulunduğu sırada vurulduğu anlaşılmıştır" ifadesi kullanıldı.

PUTİN'DEN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Olayın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus uçağının Suriye'de düşürülmesinin "çok ciddi bir olay" olduğunu söylerken, "Sonuca varmak için çok erken" dedi. Savunma Bakanlığı'ndan uçağın düşürülmesiyle ilgili detaylı raporun gelmesini beklendiğin aktaran Peskov, "Bu raporu inceledikten sonra tavrımızı ortaya koyacak açıklama yapılacak" diye konuştu. Peskov ayrıca, Rus Savunma Bakanlığı’nın resmi açıklamasına kadar Rusya’nın BM’nin 51'inci maddesini kullanıp kullanmayacağı hakkında konuşmasının mümkün olmadığını söyledi. Birleşmiş Milletler'in 51'inci maddesi "meşru müdafa" halinde kuvvet kullanımı hakkını içeriyor.

TURİZMCİ DİKEN ÜSTÜNDE

Bu yıl Rusya'da yaşanan kriz nedeniyle Rus turist sayısı ciddi düzeyde azalmıştı. Bu da turizm sezonunda krize yol açmıştı. Sezonu krizle kapatan ve tüm umutlarını 2016 yılına bağlayan turizmci, Rusya-Türkiye gerilimi ile şok oldu. Alanyalı turizmciler, adeta diken üstünde gelişmeleri bekliyor.

24 Kas 2015 - 13:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

bunlar iyi günlerimiz... - görünen köy kılavuz istemez. tebrikler %49! kendi bencil çıkarlarınız için ülkemizin toplu ve uzun vadeli çıkarları tehlikede... savaş kapıda ülke bölünmenin eşiğinde... başta ahlak olmak üzere her türlü kriz var... tekrar tebrikler! yaşasın ileri demokrasi!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 13:11

Çorum Haber